HALKIN SESİ

ESNAFIN UMUDU “BARIŞ”

Ülkede yaşanan çatışma ortamı, süregelen operasyon ve gözaltılar, esnafı kara kara düşündürüyor.

ESNAFIN UMUDU “BARIŞ”
04-09-2015 19:47
Google News

Çatışma ortamı ile birlikte baş gösteren zamlar halkın alım gücünü zorlarken, siftah yapmadan kepenk kapatan esnafın sayısı ise günden güne artıyor.

SİFTAHSIZ KEPENK KAPATIYORUZ

Savaş ortamına dönülmesi ile birlikte kazançlarının azaldığını söyleyen 25 yıllık esnaf Nesim Demir “ Olaylar bizi çok etkiledi. Sabah dükkânımızı açıyoruz, akşam aynı şekilde kapatıyoruz, günü siftahsız geçiriyoruz. Bu olaylar böyle devam ederse dükkânlarımızı açamaz duruma geleceğiz. Huzur yoksa hiçbir şey olmaz” dedi.

ZARARINA SATIŞ YAPIYORUZ

Süreçten etkilenen esnaf Mahsum Erol da çatışmasızlık ortamına dönülmesi gerektiğini söyledi. Esnafın göz göre göre eridiğini belirten Erol Ayakkabı Mağazası Sahibi Mahsum Erol “Çatışma ortamı başladığından bu yana satışlarımız çok düştü. Satış yapamadığımız için ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bu yüzden biz de ayakkabıları zararına satmaya başladık. Halk çekiniyor, alışveriş yapmaya korkuyor. Halkın huzuru yok, dışarıya çıkmaya bile korkuyorlar. Dileğimiz, eski günlere geri dönülmesidir” şeklinde konuştu.

SATIŞ YAPAMIYORUZ

Piyasanın durgunluğundan şikâyetçi olan Tufan Spor Erkek Giyim Sahibi Mazlum Heyme “25 yıldır bu sektördeyim. İşlerimiz ilk defa böyle kötü gidiyor. Daha önce bayrama 1 ay kaldığı zaman çarşı dolup taşıyordu. Şimdi kimse yok. Çatışma ortamından dolayı vatandaş korkuyor. Biz esnaflar daha önce gece geç saatlere kadar kalabiliyorduk ama şimdi erken saatte kapatıyoruz. İşlerimiz yok satış yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAY SATIŞLARIMIZ AZALDI

İşlerinin yarı yarıya düştüğünü belirten Ekin Kıraathanesi İşletmecisi Faysal Ekin de barış ortamına dönülmesini istiyor. Kazançlarının azaldığını ifade eden Ekin “Olaylardan ötürü işlerimiz yarı yarıya düştü. Kıraathaneyi yeni açtık. Olaylardan dolayı millet tedirgin, dışarıya çıkamıyor. Çay satışlarımız çok düştü. Tekrar eskisi gibi huzur olmasını istiyoruz” dedi.

HUZUR İSTİYORUZ

Çatışma ortamından herkesin etkilendiğini söyleyen Batman Peynirci İşletmecisi Şakir Aygan, yetkililerine sesleniyor. Esnafa destek çıkılmasını isteyen Aygan “Herkes gibi biz de çatışma ortamından etkilendik. Peynirin en çok satıldığı bu dönemde peynir satışlarımız azalmış. Vatandaşlarımız çok tedirgin çarşıya çıkamıyor. Alışveriş yapamıyor. Bu da biz esnafı etkiliyor. Biz esnaflar olarak isteğimiz çatışma ortamının biran önce son bulması ve barışın tekrar gelmedir” dedi.

 25 SENELİK BERBERİM, SÜREÇTEN ETKİLENDİM

Berber Yavuz Ulutaş da meslekte 25 yılı devirdi. Son süreçte yaşanan çatışma ortamı ile birlikte piyasanın durgunlaştığını ifade eden Ulutaş “45 yaşındayım. Meydan Mahallesi Gazi Lisesi karşısında bulunan Yavuz Erkek Kuaförü’nde hizmet veriyorum. 25 senelik berberim. Hızla artan berberler yüzünden zaten işlerimiz iyi değildi, çatışma süreci de başlayınca tümden kazancımız düştü” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete