TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Estel Kent Meydanı projesinde geri sayım başladı

Mardin’in Midyat ilçesinde Ortaçarşı Mahallesi “Estel Kent Meydanı” projesinde geri sayım başladı.

Estel Kent Meydanı projesinde geri sayım başladı
15-12-2023 01:24
14-12-2023 21:25
Google News

Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen toplantıya,  “Estel Kent Meydanı” projesi için toplantı yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yaşanan büyük yıkım sonrası Midyat Belediyesi deprem riski taşıyan bazı yapıları yıktı. Bunula beraber Estel Kent Meydanı Projesini hayata geçirilecek işyerlerinin projesi tamamlandı.

Midyat’ın Ortaçarşı mahallesinde 11 bin 611 metrekare alan üzerinde, 96 işyeri, otel, kapalı otopark, cami yer alan bu projeyle; yaşam ve iş alanlarını modern bir kimliğe kavuşmasına başlandı. Büyük bir bölümü yıkılan işyerlerinin yerine yapılacak olan proje için yeni bir toplantı yapıldı..

Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mehmet Bedestenci, toplantıda yaptığı sunumun ardından, esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek proje hakkında bilgi verdi.

Bedestenci toplantının ardından yaptığı açıklamada, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı olarak, Midyat çarşı merkezde 6306 kanun kapsamında, Estel Kent Meydanı yenileme çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Başkan Bedestenci, “eski göl yatağının olduğu yerde, deprem açısından riskli sağlıksız yapılaşma olan bir yeri meydan olarak ticaret ve işyerlerinin yenilenmesi projesidir. Vatandaşlarımıza tekrar kazandırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. En kıssa sürede bizim uygulama projeleri son aşamasına gelmiş durumda. Bunları bir an önce bitireceğiz. Bahar aylarında ihalesini gerçekleştirip kazmayı vuracağız. En kıssa süre içerisinde 1 ile 1,5 yıl içerisinde onlara yeni yerlerini vererek ticaretlerini devam etmesini sağlayacağız. Hem Midyat için, hem işyeri sahipleri için bir katma değer sağlanacak. Projemizde, yaklaşık yüz işyeri, cami var, otel ve kapalı otopark var. Çok güzel bir şekilde projemizi yeniliyoruz. Bu proje ile turizm, ticaret ve ekonomik açısından burayı ihya edecek” dedi.

Düzenlene toplantıya, Belediye Başkan yardımcıları Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, Ali Alptekin, proje koordinatörleri ve işyeri sahipleri katıldı. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete