GÜNDEM

“ET DAĞITAMADIK, SORUMLUSU HDP’DİR”

“ET DAĞITAMADIK, SORUMLUSU HDP’DİR”

“ET DAĞITAMADIK, SORUMLUSU HDP’DİR”
22-10-2014 16:46
Google News

Kurban Bayramı nedeniyle hayırseverlerden topladıkları kurbanları ihtiyaç sahibi kimselere ulaştıramadıklarını açıklayan Umut Der, olaydan HDP’yi sorumlu tuttu.

Yapılan açıklamada “mezbahanede 300 küçükbaş ve 19 büyükbaş hayvan kesildi. Bayramın 2. günü 900 aileye kurban eti dağıtıldı. Bayramın 4. günü için 80 araç ayarlanmış, et dağıtılacak muhtaç listeleri hazırlanmıştı. Ancak Kobanê olayları için PKK/HDP nin çağrıları neticesinde sokağa çıkan insanların gece nasıl barbarlık yaptıklarına şahit olmuştuk. Kurban dağıtımı yapacak üye ve gönüllülerimize canice saldırı yapıldı” denildi.

BİZİ HAKLI BULDULAR

Kurbanlık et beklentisi içinde olan muhtaçların, kendilerini haklı bulduğunu açıklayan Umut Der yetkilileri “ Dağıtım iptalinden sonra bekledikleri etlerin evlerine gelmediğini öğrenen fakir ve muhtaçlar, derneğimize geldiler.  Durumu izah edince nefretlerini ve beddualarını gizleme ihtiyacı bile duymadan olaylara sebep olanları lanetliyorlar. Kurban etlerinin toplu dağıtımı yapılmayacak fakat peyder pey bireysel yardım yapmaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?