EĞİTİM

ETCEP, YEREL TOPLUMSAL SEFERBERLİĞİNİ TAMAMLADI

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi, (ETCEP), pilot illerden Batman’daki Yerel Toplumsal Seferberlik Kampanyası’nı tamamladı.

ETCEP, YEREL TOPLUMSAL SEFERBERLİĞİNİ TAMAMLADI
06-05-2016 19:55
Google News

02–06 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Batman’daki 4 pilot okulda, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratma etkinliklerine 400’e yakın öğrenci ve 20 gönüllü öğretmen katıldı. Etkinliklere katılan kız öğrenciler, kadının eğitim ve toplumsal hayatta daha eşit fırsatlara sahip olması, erkek öğrenciler ise toplumda erkeğin omuzlarına yüklenen sorumlulukların kadınlarla paylaşılmasının önemini vurguladı.

4 PİLOT OKULDA ETKİNLİKLER YAPILDI

Yerel toplumsal seferberlik kampanyasına Batman’daki Kozluk Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan 120 öğrenci ve 6 öğretmen, Kültür İlkokulu’ndan 75 öğrenci ve 3 öğretmen, Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 90 öğrenci ve 4 öğretmen ile Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden 110 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı.

EŞİTLİĞE DUYARLI OKUL STANDARTLARI

Proje kapsamında toplumsal cinsiyete duyarlı bir eğitim ortamının oluşturulmasını sağlamak üzere, tüm paydaşların katılımıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ne Duyarlı Okul Standartları geliştirildi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin teşvik edilmesine yönelik fırsatları tespit etmeye yardımcı olması beklenen bu standartlar, eğitim sisteminde toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesinin yaygınlaştırılmasına ilişkin sistematik bir yöntem olarak kullanılacak biçimde tasarlandı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Okul Standartları, uygulamasını sağlamak üzere ise Kullanıcı Kılavuzu ve uygulamada gereksinim duyulacak insan gücü kapasitesinin oluşturulması için de Eğitici El Kitabı hazırlandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete