GÜNDEM

ETKİNLİKLER 30 MAYIS’A KADAR YASAK!

Batman Valiliği, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla 16- 30 Mayıs tarihleri arasında eylem ve etkinliklerin izne tabi olduğunu açıkladı.

ETKİNLİKLER 30 MAYIS’A KADAR YASAK!
17-05-2019 20:19
Google News


Açıklamada, resmi kamu kurum ve kuruluşların yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stant açma, uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere, her türlü miting, kapalı ve açık yer toplantılar, gösteri yürüyüşler, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, anma törenleri, el ilanı dağıtılması ve pankart/afiş asılmasının, mülki idare amirinin iznine bağlandığı belirtildi. Ayrıca cezaevi çevresinde yürüyüş, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma eylem ve etkinliklerin de yasaklandığı açıklandı.

HEM TEHLİKELİ HEM YASAK!

Valilik, sulama sezonunun başladığı, bu yüzden sulama kanallarına girilmemesi konusunda uyardı. Açıklamada “Malabadi Sulama Birliği Başkanlığınca işletilen Batman Sağ Sahil ve Batman Silvan Sulamalarında 2019 yılı sulama sezonu yaklaştı. Ana kanallara sulama suyu bırakılacak. Boğulma olayları, can ve mal kaybına karşı vatandaşların sulama kanallarına girilmemesi, büyük önem taşıyor. Hava sıcaklığının da artmasıyla vatandaşların serinlemek için sulama kanallarına, Batman Baraj Gölüne, Göletlere ve Batman Çayına girdiği, evsel atıkların atıldığı, servis yollarında aşırı hız yapıldığı, kazaların meydana geldiği tespit edilmektedir. Sulama kanalları, çay, baraj ve göletlere girilmesi, mal ve can güvenliği açısından tehlikeli ve yasaktır” denildi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete