GÜNDEM

EVDE KAL BATMAN

Tüm dünyayı tehdit eden corona virüs salgını artık Türkiye’de. Kurum ve kuruluşlar gerekli önlemleri alıyor ama siz değerli okurlarımızın alacağı önlemler, çok daha önemli.

EVDE KAL BATMAN
17-03-2020 20:13
Google News


81 İLE GENELGE YOLLANDI
Dünyanın farklı yerlerinde son rakamlara göre 6 bin insanın ölümüne yol açan corona virüs, artık Türkiye’de de görülmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelge ile kentlerde bazı önlemler alınmasını sağladı. Bu genelgeye göre Batman’da da kafe, spor salonu, düğün salonu, kahvehane, kıraathane, taziye evi, cami, oyun salonu, eğlence mekânları ve dernek ofisleri geçici süreliğine kapatıldı.

BAKANLIK ÖNLEM ALDI, SIRA SİZDE

Bakanlıklar düzeyinde kentlere gönderilen genelgelerle, kentlerde kalabalığa yol açacak ve virüsün hızla yayılmasını önleyecek mekânlar geçici süreliğine kapatılırken, vatandaşın alacağı önlemler ise hayati önem taşıyor. Mekânlar kapatılırken ve kentlerde köşe bucak ilaçlama çalışmaları yapılırken, vatandaşın da mecbur olmadıkça dışarı çıkmaması gerekiyor. Temas ve hava yolu ile hızlı yayılan tehlikeli virüse karşı vatandaşın da önlem alması isteniyor. Ellerin sık sık yıkanması, boğaz gargarası yapılması, bol su ve meyce tüketilerek bağışıklık sisteminin güçlü tutulması, ev ve işyerlerinin sık sık dezenfekte edilmesi ve havalandırılması gerekiyor. Siz değerli okurlarımızın, hijyen tedbirlerinizi alırken, virüs salgını kontrol alınıncaya kadar mecbur olmadıkça dışarı çıkmamanız büyük önem taşıyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete