GÜNDEM

EVİN, SAVAŞIN İZLERİNİ SİLMEK İSTİYOR

Suriye’de evlerinin bahçesine düşen bomba nedeniyle bütün vücudu yanan 6 yaşındaki Evin, tedavi olmak için Kanada’ya gideceği günleri sayıyor.

EVİN, SAVAŞIN İZLERİNİ SİLMEK İSTİYOR
01-02-2017 21:50
Google News

KANADA’DA TEDAVİ OLMAK İSTİYOR

Suriye’de yaşanan savaş sırasında evine düşen bomba sonucu her şeyini kaybeden ve kızı Evin’in tüm vücudu bombanın etkisiyle yanan Rezan Hacı İbrahim, eşini ve çocuklarını alarak Batman’a sığındı. Batman’da zor koşullar altında ailesini geçindirmeye çalışan Rezan Hacı İbrahim, gazetemize başvurarak kızı Evin’in tedavi edilmesini istedi.

Yapılan görüşmeler sonucu, Batman Valiliğinin talimatı ile yardım kurumlarından alınan destekle 6 yaşındaki Evin, Antalya Akdeniz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. Solunum yolu ameliyat edilen Evin, başında oluşan çatlamalar nedeniyle yeniden zor günler geçirmeye başladı.

Baba Rezan Hacı İbrahim, kızını tedavi için Kanada’ya götürmek için çare aramaya başladı. Batman Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından destek isteyen Baba Rezan Hacı İbrahim, Baro’dan avukat desteğinde bulundu. 6 yaşındaki Evin, yüzündeki savaş izlerini silebilmek için Valilik ve ilgili kurumların yanı sıra Avukat Ahmet Çelik’in de desteği ile Kanada’ya gideceği günleri sayıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?