GÜNDEM

EVİZ, DESTEKLERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Batman İş Kur İl Müdürü Besim Eviz, Hükümet’in işveren ve iş arayanlara yönelik teşvik ve destekleri hakkında bilgilendirme yaptı.

EVİZ, DESTEKLERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
21-06-2018 22:45
Google News

Eviz, Bölgenin ve Batman’ın kalkınması için hükümet tarafından sunulan desteklerden tüm işverenler, iş arayanlar ve işsizlerin yararlandığını ifade ederek “Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işsizlikle mücadeleye devam ederken, bu desteklerden Batmanımızın en üst düzeyde fayda sağlaması ve işsizliğin azaltılması için ciddi performans sergiliyoruz” dedi.

DESTEKLER, MİLLİ KAYNAKLARLA SAĞLANIYOR

6. Bölgede yer alan Batman’da işverenlere KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Sigorta Primi İşçi Hissesi Desteği, Faiz Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi, KDV İadesi, İŞKUR Nitelikli Eleman Desteği, Yetiştirilen Elemanların Mesleki Eğitimi, Ücretlerinin ödenmesi GSS ve İş Kazası Meslek Hastalığı Priminin Ödenmesi gibi teşvikler tanındığını belirten Eviz “Tüm bu destekler öz, milli kaynaklarımız ile sağlanmaktadır. AB Fonları gibi dış kaynaklardan finanse edilmiyor” dedi.

TEŞVİKLERİ, BAŞLIKLAR HALİNDE SIRALADI

+2 İstihdam Desteğiyle Pirim ve Vergilerin, Devlet tarafından karşılandığını belirten Eviz “İŞBAŞI Eğitim Programlarının süresi Bilişim ve İmalat Sektörlerinde 3 aydan 6 aya çıkarıldı. Katılımcılara günlük 61.65 TL (Aylık net asgari ücret) ve Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından ödeniyor. Her iş arayana bir danışman atanmış ve bu danışman aracılığı ile iş arama süreci profesyonel olarak yönetilmesi sağlanmıştır. 2018 yılında yeni başlatılan teşvikle İŞBAŞI Eğitim Programları ve Mesleki Eğitim Programlarına katılan kadınlara, Program/Kurs süresi boyunca 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL’lik bakım desteği sağlanıyor. Yeni işe alınan 18 yaşından büyük kadınlarda mesleki deneyim ve eğitim durumuna göre 24-48 ay arasında Sigorta Primlerinin İşveren Hissesi ödenmektedir. Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarını sağlamak amacıyla 36 Bin TL ola hibe desteği 2018 yılında 50.000 bin TL’ye yükseltilmiştir. Batman’da 2011–2017 yılları arasında 18.028 kişi Toplum Yararına Programlardan faydalandırılmış ayrıca 2018 yılı içerisinde 2000 kişilik istihdam için çalışmalar yürütülmektedir. Belediyeler, Halk Eğitim Merkezleri, Sivil Toplum Örgütleri ve Özel sektör işyerleri ile yapılan işbirliği kapsamında İl, İlçe, Belde ve köylerimizde kadın ve gençlere meslek edindirme kursları veriliyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete