GÜNDEM

EVİZ “İŞ HAYATINDA SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ”

İş Kur Batman İl Müdürü Besim Eviz, işsizliği azaltmak ve istihdamı arttırmak için Hükümet tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Programına ilişkin bilgi verdi.

EVİZ “İŞ HAYATINDA SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ”
10-02-2017 21:08
Google News

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren istihdam teşviki hakkında bilgi veren Eviz “Projenin bir ayağı olan +istihdam projemiz 9 Şubat 2017 tarihi itibarıyla Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti olan 2.177 TL’dir. (SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL’dir) Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.

Yani ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. İş ve Meslek Danışmanlarımız aracılığı ile hizmetlerimizi işverenin ayağına götürüyoruz. Proje kapsamında hazırladığımız çalışmaları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete