GÜNDEM

EZİDİ ÇOCUKLAR SİNEMAYLA TANIŞTI

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Batman’ın Beşiri İlçesine sığınana Ezidi Ailelerin çocukları, Batman Genç Gönüllüler Platformu Üyeleri tarafından sinemayla tanıştırıldı.

EZİDİ ÇOCUKLAR SİNEMAYLA TANIŞTI
29-01-2018 22:33
Google News

DUYARLI GENÇLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Gönüllülük esaslı toplumsal gelişmelere duyarsız kalmayan Batman Genç Gönüllüler Platformu Üyeleri, projelerine bir yenisini daha ekledi. Yıpranmış okulların boyama işi, dar gelirli öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımları gibi çalışmalara imza atan Platform Üyeleri, bu kez sığınmacı çocukları sinemayla buluşturdu. İkiköprü Beldesinde bulunan ezidi kampına giden Genç Gönüllüler Platformu Üyeleri, kampta bulunan çocuklarla keyifli vakit geçirip oları ilk kez sinemayla tanıştırdı.

“ÇOCUKLARI 2 SAATLİKTE OLSA MUTLU ETTİK”

İlk kez sinemayla tanışan çocukların büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Genç Gönüllüler Platformu Üyeleri, “ Platform olarak çalışmalarımızı gönüllülük esasına göre yapıyoruz. Şimdiye kadar birçok projelerimiz oldu. bu sefer sığınmacı olarak İkiköprü’ye yerleşen ezidi kampını gezdik. Orda bulunan çocukların yaşadıkları travmaları en aza indirmek için onları sinemaya götürdük. Hayatlarında ilk kez sinemayla tanışan çocukların mutlulukları ise görülmeye değerdi. Bu tür projelerimiz aralıksız bir şekilde sürecek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?