GÜNDEM

“EZİDİ’LERİN MAĞDURİYETİ ARAŞTIRILSIN”

“EZİDİ’LERİN MAĞDURİYETİ ARAŞTIRILSIN”

“EZİDİ’LERİN MAĞDURİYETİ ARAŞTIRILSIN”
14-12-2014 18:39
Google News

Milletvekili Ayla Akat Ata, IŞİD’in saldırılarında kaçarak Türkiye’ye sığınan Kobanê halkının barınma, gıda, sağlık ve eğitim konularında yaşadığı mağduriyetlerin tespiti için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Akat, hazırladığı raporda “IŞİD’in vahşetinden kaçan yaklaşık 200 bin Kobanêli, Güneydoğu ilerline yerleşti. Kobanê’den gelenlerin yalnızca 6 bini AFAD kamplarında kalıyor. Kobanê’den gelenlerin çoğu,  0–3 yaş aralığındadır. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için, anne sütü, devam sütü, bebek maması gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor, ayrıca kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için bebek battaniyesi, yatak ve beşik gibi malzemelerin sürekli olarak temin edilebilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

KOBANÊLİLER YALNIZ BIRAKILIYOR

Akat, raporunun devamında “Hükümet sözcüleri tarafından ifade edilen mültecilere kucak açıldığı söyleminin aksine, on binlerce Kobanêlinin yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayan duyarlı belediyeler ve diğer kurumlar yalnız bırakılıyor. Hükümet tarafından savaş mağdurları için orta ve uzun vadeli politikalar üretilmelidir. Sayıları 200 bini bulan ve savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Kobanêlilerin acil yaşamsal ihtiyaçlarının sistematik olarak karşılanabilmesi için belediye, STÖ ve derneklerle ortak çalışarak alınması gereken önlemlerin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?