GÜNDEM

EZİDİ SAYISI 2.500’E DAYANDI

EZİDİ SAYISI 2.500’E DAYANDI

EZİDİ SAYISI 2.500’E DAYANDI
29-08-2014 21:55
Google News

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in saldırıları karşısından Irak’ın Şengal Bölgesi’nden kaçarak Türkiye’ye sığınan Ezidi Kürtler, Şırnak, Mardin, Batman ve çevre illere sığınıyor.

1 aydır Şengal’den Batman’a yerleşen Ezidi’lerin sayısı günden güne artıyor. Son gelen kafile ile birlikte Batman'a gelen Ezidi sayısı 2500’e dayandı. Batman Belediyesi, Ezidi aileler için Beşiri’nin bazı köylerini onardı. Şu ana kadar 847 Ezidi, Beşiri’ye bağlı Hemdûna, Hicrê, Korixê, Çinêra, Feqîra, Şimzê, Şasimê, Duşayê Mezrası, Baziwanê Köyleri’ne yerleştirilirken, birçok aile de Belediye’ye bağlı halkevlerinde barınmaya devam ediyor.

YAŞAM ALANLARI KURULACAK

Batman Belediyesi, Batman'a sığınan Ezidi aileleri halk evlerine ve Beşiri’ye bağlı köylere yerleştirirken, Ezidi’lerin gelişinin sürmesi nedeniyle Uğurca Köyü’nde 2 bin kişilik çadır kurmayı kararlaştırdı. Eş Başkan Sabri Özdemir, 2 bin kişi kapasiteli çadırın 5 gün içerisinde hazır hale getirileceğini belirterek "Batman'da 2 bin 300 Ezidi bulunuyor. Bu sayının artacağını düşünüyoruz. Sınıra yığılan insanların sayısının 60 binin üzerinde olduğunu biliyoruz. Ezidi’ler dağlık alandan saat aç ve susuz şekilde yürüyerek geliyor. Belediye olarak her şeyi karşılayamıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz" dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?