GÜNDEM

EZİDİLER “DEAŞ BİTSE DAHİ IRAK’A DÖNMEYECEĞİZ”

Irak’ın Sincar Bölgesinde DEAŞ zulmünden kaçarak Batman’a sığınan Ezidiler, DEAŞ tehlikesi nedeniyle bir daha Irak'a dönmeyi düşünmediklerini söyledi.

EZİDİLER “DEAŞ BİTSE DAHİ IRAK’A DÖNMEYECEĞİZ”
25-10-2016 21:48
Google News

Batman’ın Beşiri İlçesi İkiköprü Beldesine bağlı Uğurca Köyü’nde çadırlarda yaşayan 140 nüfuslu Ezidi topluluğu, Irak’a dönmeye korktuklarını belirtti. Yaklaşık iki yıl önce DEAŞ zulmünden kaçarak Beşiri’deki çadır kente yerleşen Hatim Şamo “Bütün Ezidi’lerin nüfusu 1 Milyonu geçmezdi. 7 Bin nüfusumuz vardı. Ne Merkezi Hükümet ne de Kürt Hükümeti bize karışmıyordu. Ama DEAŞ, katliam yaptı. Kızlarımızı ve gençlerimizi katletti, binlercesi halen ellerinde. Irak Merkezi Hükümeti bizi geri istese bile dönmeyeceğiz, çünkü bizi koruyamadılar. Musul operasyonunda DEAŞ bitse dahi bu tehlike devam edecek” dedi.

“BİR DAEŞ BİTER, DİĞERİ BAŞLAR”

Aynı kampta yaşayan ve yaklaşık bir yıl boyunca DEAŞ’ın elinde rehin kaldığını anlatan Kalaş Salh ise “Bir DEAŞ bitse bile yerine başka DEAŞ'lar gelecek. Kızlarımızı, kadınlarımızı götürdüler gençlerimizi öldürdüler, köylerimizi yaktılar. Bir daha Irak’a dönmeyeceğiz. 1 yıl boyunca DEAŞ’ın elinde rehin kaldım ve kaçmayı başardım” dedi.

5 çocuk annesi Base Alias isimli kadın ise çocuklarını DEAŞ’ın elinden kurtardığını anlatarak bir daha Irak’a dönmek istemediğini.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete