GÜNDEM

EZİDİLER DUALARDA BULUŞTU

Batman’ın köylerinde yaşamını sürdüren Ezidiler, kanaat önderleri Şex Evinda’nın türbesinin bulunduğu alana yol açılmasını, dua ve ibadetlerle kutladı.

EZİDİLER DUALARDA BULUŞTU
24-09-2021 15:45
24-09-2021 15:47
BATMAN
Google News

Geçmiş yıllarda yaşadıkları baskılar nedeniyle Batman’daki topraklarını bırakarak Avrupa’ya göç eden ve aradan yıllar geçtikten sonra memleketlerine dönen Ezidiler, yaşadıkları köylerde yol sorununun giderilmesini bayram havasında kutladı.

YOLUN AÇILMASINI BAYRAM HAVASINDA KUTLADILAR

Batman’ın Beşiri İlçesi İkiköprü Beldesi ile Garzan Dağı Eteklerinde köy yollarının açılarak asfaltlanmasını kutlayan Ezidiler, soluğu kanaat önderleri Şex Evinda’nın türbesinde aldı. Ezidiler, türbenin başında dünya barışın sağlanması ve savaşların sona ermesi için dualar etti.

HER SENE KUTSAL ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEKLER

Kaymakamlık ve Özel İdare’ye yol çalışmalarından ötürü teşekkür eden Ezidiler, her sene aynı vakitte Şex Evinda Türbesine ziyaret gerçekleştireceklerini açıkladı.

“TÜRBE YOLUNUN AÇILMASINDAN MUTLULUK DUYDUK”

Türbe ziyaretinde konuşan Ezidi Aileler “Şex Evında Türbesi'nde toplandık. Yıllar sonra bağlantı yolumuz yapıldı. Şimdi buraya gelebiliyoruz. Ama buralara tadilat yapılmasını istiyoruz. Restore edilmesini istiyoruz. Bir kubbe yapılmasını istiyoruz. Kışın soğuklardan, yazın sıcaklardan korunmak için misafirler için konaklama tarzı yapı yapılmasını istiyoruz. İbadetini rahat yapması için. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Batman Haber Ezidi Batman Gazete Batman Taksi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete