GÜNDEM

EZİDİLER’IN DRAMI SÜRÜYOR

EZİDİLER’IN DRAMI SÜRÜYOR

EZİDİLER’IN DRAMI SÜRÜYOR
25-08-2014 18:47
Google News

IŞİD’in Şengal’e yönelik saldırılarından kaçarak Batman’a sığınan Ezidi’lerin sayısı her geçen gün artıyor.

Geçtiğimiz hafta Batman’a gelen 500’e yakın Ezidi, Belediye tarafından Beşiri’nin köylerine yerleştirilirken, 68 Ezidi aile de Pazar günü Seyitler Mahallesi’nde bulunan Mehmet Sincar Halk Evi’ne yerleşti. Halk Evi’ne yerleşen 360 Ezidi, yaşadıkları dramı gazetemizin muhabirleriyle paylaştı.

KIZLARIMIZ IŞİD’İN ELİNDE

Şengal’in Xanesor ilçesinden gelen Xweda Seydo “IŞİD Ramazan Bayramının ilk günü geldi bayramı kutlayacağız deyip etrafımızı kuşattı. Bayramdan bir gün sonra katliama başladılar. Koço Köyündeki erkeklerin hepsinin kafasını keserek öldürdüler. Kadınlarını da kaçırdılar. Şu anda 700’e yakın kadınımız onların elindedir. IŞİD’in kuşatmasında kalınca Şengal Dağına kaçtık. 7 gün orda kaldık. Aç ve susuz geçirdiğimiz 7 günden sonra peşmergelerin yardımıyla Zaxo’ya geldik, oradan da Batman’a geldik. Ben, ailem ve ağabeylerim geldik. Ancak orda kalan yakınlarımız da var. Abim ve yeğenim Şengal’de kaldı. Akrabamın 12 yaşındaki kızını da IŞİD kaçırdı. Ve şu anda hala IŞİD’in elinde” dedi.

AMCAM VE BABAM, IŞİD’İN ELİNDE

Yedi çocuk annesi Meheya Hec “IŞİD, babam ve amcamı kaçırdı. Hala onların elinde. Eşim ve kaynanam da Zaxo’da kaldı. Ben ve yedi çocuğum Batman’a geldik. Çocuğum engelli. Onun bakımını yapmakta zorluk çekiyoruz. Batman halkından yardım istiyoruz” şeklinde konuştu.

KAMP İSTİYORUZ

Eşini ve iki çocuğunu IŞİD’ten kaçıran Cemal Xweda, Batman Valiliğinin ve Belediye’nin kendilerine kamp yapmasını istiyor. Savaşın bitmesini dört gözle beklediklerini dile getiren Cemal Xweda “dayımı ve oğlumu IŞİD kaçırdı. Ve hala IŞİD’in elindeler. Onlarla ilgili bir haber alamadık. Bize acilen kamp yapılmalı. Barınma, giyim ve yemek ihtiyacımız var” dedi.

AMCAM, ŞENGAL DAĞINI TERK ETMEDİ

Şengal’den kaçan Linda Lokman ise IŞİD’in saldırılarını kınadığını söyledi.  Şengal Dağ’ında zor günler geçirdiklerini söyleyen Lokman “IŞİD çeteleri, amcamı, eşini, iki kızını ve bir oğlunu kaçırdı. Biz de IŞİD’in saldırısından kaçtık. Kayınım ve ailemle Batman’a geldik. Bir amcamla eşi Şengal Dağında kaldı, bizimle gelmek istemediler. Öleceksek burada ölelim dediler. Ve şu anda öldüler mi kaldılar mı, onlardan haberimiz yok” diyerek yaşadıkları dramı anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete