TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ezidiler yıllar sonra köylerinde bayramlarını kutladı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın 1990'lı yıllarda gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları İdil ilçesinin Mağara köyüne dönen Ezidiler, yıllar sonra "Cema (toplanma) Bayramı" için bir araya geldi.

Ezidiler yıllar sonra köylerinde bayramlarını kutladı
12-10-2023 14:30
12-10-2023 11:50
BATMAN
Google News

İçişleri Bakanlığının "Köye Dönüş Projesi" kapsamında huzura kavuşan 130 haneye sahip Mağara köyünde Valilik ve Kaymakamlıkça yürütülen yol ile altyapı ve üstyapı çalışmaları sayesinde Ezidiler hasret kaldıkları memleketlerine dönmeye başladı. Mağara köyüne yerleşen Ezidilerin daveti üzerine çevre il ve ilçeler ile yurt dışından birçok Ezidi de "Cema Bayramı"nı kutlamak için kilometrelerce yol katederek köye geldi. Burada mezarlıkları ziyaret eden Ezidiler, ilahiler okudu, dua etti. Birlikte yenilen yemeğin ardından köy gezilerek hatıralar yad edildi.

"Burada yaşamak istiyoruz"

Belçika'dan bayramlarını kutlamak için köye gelen Hamdin Tuncer, gazetecilere, 1990'lı yıllarda köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yıllar sonra köye geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Devletin köyde alt ve üstyapı hizmetleri yürüttüğünü dile getiren Tuncer, "Burası bizim köyümüz. Devlet köyümüze dönmemiz için bize imkan verdi, biz de dönmek istiyoruz, burada yaşamak istiyoruz. Yollarımız yapıldı, köye su, elektrik, kanalizasyon yapıldı. Allah devletten razı olsun." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete