YAŞAM

Ezidilerde Şexa Vinda burukluğu

Şexa Vında ziyaretleri neden yapılmıyor?

Ezidilerde Şexa Vinda burukluğu
27-06-2023 10:14
28-06-2023 13:16
Google News

Ezidi’lerin her yıl Yolkonak Köyü (Beşiri)’nde geleneksel olarak düzenlediği Şexa Vında ziyaretleri bu yıl gerçekleşmedi.

EZİDİLER BÜYÜK BURUK YAŞADI.

Her yıl Batman’daki otellerin dolup taşması ve ticaretin yoğunlaşmasını sağlayan Şexa Vında ziyareti, bu yıl gerçekleşmedi. Ezidiler “Geçen yıl resmi yetkililer tarafından yapılan çalışmalar büyük umutlar doğurmuştu. Batman otelleri yıllardır ülkesinden kopmuş Ezdi kardeşlerimizle dolmuş, ziyarette kesilen kurbanlar ve verilen yemeklerle dostlar buluşmuştu. Müslüman, Sunni, Kürt Ailelerin de ziyaret ettiği etkinliklerde kurbanlar kesiliyordu. Ziyaretin yapılmaması Ezdi Halkını kaybetmek, geri dönüşlerine engel olmaktır. Ziyaretin bulunduğu arazinin sahiplerinden, bölgemizin sevilen sayılan ailelerinden, Batman Valimiz, Beşiri Kaymakamımız ve parti gözetmeksizin yeni milletvekillerimizden bu konuda çaba göstermelerini bekliyoruz. Batman Basını ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Şexa Vinda ziyareti her yıl yapılmalı ve kutlanmalıdır” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
osman araz
osman araz 10 ay önce
Sirk en büyük günahtır. Allah affetmez. Allah'ın tektir. Müslüman biri Allah a hiç kimseyi ortak etmez. Allah din olarak İslam mi seçti. Kim İslam dışında bir din getirirse Allah tan kabul edilmeyecektir. Bunları ben söylemiyorum. Kur'an i kerim söylüyor. Kim neye inanıyorsa hükmünü karşılığını ondan beklesin.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete