Facebook Sayesinde Dilediğimiz Enstrümanı Eğlenerek Kolayca Öğrenebileceğiz

Her gün yeni bir geliştirme ile gündeme gelen Facebook’un son durağı, artırılmış sanal gerçeklik ve müzik ilişkisi oldu. Facebook, sanal gerçeklik avatarının hareketlerini yönetmek için yalnızca müzik kullanan bir uygulama üzerinde çeşitli çalışmalar yapıyor.

Facebook Sayesinde Dilediğimiz Enstrümanı Eğlenerek Kolayca Öğrenebileceğiz
22-06-2018 13:13
Google News

Facebook, bilhassa müzik aletleri çalmak isteyen meraklıların oldukça ilgisini çekecek eğlenceli ve heyecanlı bir geliştirmeye sahne olacak. Müziğin notalarını ve insan bedeninin hareketlerini taklit eden uygulama, henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen şimdiden oldukça dikkat çekmeyi başardı.

Test edilen yeni uygulamaya göre, sizler piyano dinlerken ekranda beliren simülasyon karakter notaların hızına ve yerine göre tuşlara basıyor ve piyano çalıyor. Dinlediğiniz müzikte keman sesi bulunuyorsa, karakterimiz bu kez eline keman alıyor ve notalara uygun şekilde keman çalmaya başlıyor. Washington Üniversitesi ve Stanford ile yürütülen ortak çalışma sonucu ortaya çıkarılan bu teknoloji, Facebook tarafından CVPR (Bilgisayar Destekli Dize Tanımlama) Konferansı’nda görücüye çıkarıldı.

Uygulamayı geliştiren ekip, doğal vücut dinamiklerinden faydalanarak müziğin tahmin edilip edilmeyeceğini merak etti ve temel titrek bir animasyon ile bunu başarma yolunda emin adımlarla ilerledi. Daha sonra parmak ve kol hareketlerine odaklanan geliştiriciler bu konuda da oldukça başarılı olmuş görünüyorlar.

Bu deney, vücut hareketlerinin müzik üzerinden tahmin edilmesine yönelik yapılan ilk çalışma niteliğinde. İlginç bir sanal gerçeklik araştırması olan bu projenin, müzik için daha geniş uygulamalara hitap edilmesinde ön ayak olması bekleniyor. Daha anlaşılabilir bir şekilde tanımlayacak olursak, piyano öğrenmek isteyen birisinin sevdiği müziği açarak animasyonu takip etmesi ve el hareketlerini öğrenmesi, onun piyano çalmayı öğrenebileceği anlamına geliyor. Eminiz ki bu zorlandığınız müzik aleti çalma derslerinden oldukça eğlenceli olacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete