EĞİTİM

FARKINDA MISINIZ?

Organ bekleyen hasta sayısının giderek arttığı, organ bağışlayan sayısının ise sönük kaldığı ülkemizde, bu alanda yürütülen farkındalık çalışmaları da amacına ulaşamıyor.

FARKINDA MISINIZ?
15-11-2018 00:22
Google News

Türkiye’de 24 Bin, Batman’da ise 132 hasta, yaşama tutunabilmek için organ bekliyor.

DİYANET AÇIKLADI “İSLAM’A AYKIRI DEĞİL”

Diyanet, 3–9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle açıklama yaptı, organ bağışlamanın İlam’a aykırı olmadığını hatırlatarak, vatandaşları, öldükten sonra organlarının bağışlanabilmesi için sağlık kurumlarında bulunan bağış formunu doldurmaya davet etti. Organ Bağışı Haftası nedeniyle Cuma Namazı Hutbelerinde de bağış konusu ele alındı. Batman’da organ bağışına yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğündeki çalışmalar ise bu hafta yoğunlaştı. Yıllardır yurt geneli yürütülen her türlü çalışmaya rağmen organ bağışında istenen seviye ise bir türlü yakalanamadı. Bunda,  İslam Dini’nin, organ bağışına sıcak bakmadığı yanlış inanışı da etkili oldu. Oysa din adamları, ayet ve hadislere bakıldığında İslam Dini’nin, organ bağışını desteklediğini belirtiyor.

FORM DOLDURMANIZ YETERLİ

Sizler de organ bekleyen hastalar için sağlık kurumlarında organ bağış formunu doldurarak, öldükten sonra organlarınızın, hastalara hayat vermesini sağlayabilirsiniz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete