GÜNDEM

"FARKLIYIZ, BİRLİKTEYİZ, BİZ TÜRKİYE'YİZ" GİRİŞİMİ’NDEN DUYURU…

Batmanlı Avukat Erkan Şenses, yaklaşık beş ay önce Bursa'da ilk adımı atılan "Farklıyız, Birlikteyiz, Biz Türkiye'yiz" Girişiminin kamuoyu brifingini yayımladı.

"FARKLIYIZ, BİRLİKTEYİZ, BİZ TÜRKİYE'YİZ" GİRİŞİMİ’NDEN DUYURU…
20-12-2017 20:44
Google News

KUTUPLAŞTIRICI SİYASET DİLİ, TOPLUMU GERİYOR

Kamuoyu brifingini, Türkiye’de en karanlık gece olarak bilinen 21 Aralık tarihine denk getirdiklerini, bu şekilde Türkiye’de karanlıkları yok etmeyi amaç edindiklerini belirten Av. Şenses, tüm Türkiye’de eşzamanlı yayımlanan brifingi Batman’da da gündemleştirdi.

“AMACIMIZ BİRLİKTE YAŞAM İRADESİNİ ORTAYA ÇIKARMAK”

"Farklıyız, Birlikteyiz, Biz Türkiye'yiz" Girişimi’nin kamuoyu brifinginde “Amacımız, birlikte ve kardeşçe yaşama iradesini toplumun bilincine çıkartmaktır. Bu nedenle muhafazakâr, milliyetçi, liberal, sosyal demokrat ve sosyalist arkadaşlarla bir araya geldik. Farklılıklarımızı değil, birleştiğimiz noktaları esas aldık. Hepimizin amacı, farklılıkları düşmanlık olarak değil, zenginlik olarak gören bir Türkiye'dir. Kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı siyaset dilinin toplumda gerilime yol açtığının bilincindeyiz. Ama biz, bizim gibi düşünmüyor diye kimsenin açı çekmesini istemiyoruz. İç ya da dış hangi odaklar hangi kararları alırsa alsın birbirimizle çatışmayacağız, çocuklarımıza parçalanmış ve birbiriyle kavga eden bir ülke bırakmayacağız. Birlikte ve kardeşçe yaşayabileceğimiz bir Türkiye'nin mümkün olduğunu ülkemize ve insanlarımıza göstermek istiyoruz. Girişimimizi Türkiye'ye tanıtma çalışmaları sonrası Bursa'daki girişime benzer türde örgütlenme çalışmalarını ülke genelinde yaygınlaştırmaya çalışacağız” denildi.

“MESAJIMIZI ÜLKEDE EŞZAMANLI YAYIMLIYORUZ”

Brifingde, 21 Aralık tarihine ilişkin ise “21 Aralık tarihini seçmemizin nedeni o günün aydınlığı en az, karanlığı en çok gün olmasıdır. Biz o gün ülkemizi saran karanlığa karşı kardeşlik ve birliktelik mesajımızı ülkemize eş zamanlı olarak duyurmak istiyoruz. Bu hareketin bir vicdan hareketi olduğunun, ne kimsenin yanında ne de kimsenin karşısında olmadığımızın özellikle bilinmesini isteriz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete