GÜNDEM

FAS’TAN BATMAN’A GELİN KORİDORU

Suriye ve Afgan gibi ülkelerden yoğun göç alan Batman’da, yabancı gelin dönemi başladı. Aldığı göçlerle dünyaya açılan Batman, şimdi de Faslı Gelinlerle anılmaya başlandı.

FAS’TAN BATMAN’A GELİN KORİDORU
30-04-2017 19:48
Google News

İKİNCİ EVLİLİKLER YUVA YIKIYOR

Geçtiğimiz yıl, yabancılarla evlenmenin yolunu açan düzenlemelerden sonra, Batman’da 300 Suriyeli kadın ile nikâh kıyıldı. Suriyeli Gelin modasına şimdi de Falı Gelinler katıldı. Batman’da bugüne kadar Faslı Kadınlarla yapılan evliliklerin sayısı 15’i aştı. Siyahi ten yapılarını ile bilinen Faslı Kadınların, ilk evliliğin yanı sıra kuma olarak da Batman’a gelin geldiği ortaya çıktı.

“YABANCI GELİNLER EVLİLİĞİMİZ İÇİN TEHDİT”

Yabancı kadınlarla yapılan evliliklerden dolayı aile yapılarının bozulmasından endişe duyan ve kuma kültürünün yaygınlaşmasından korkan Batmanlı Kadınlar “Suriyelilerle evleneceğiz diye zaten kocalarımızdan baskı ve tahdit alıyorduk. Bu günlerde ise çeşitli arkadaşlık siteleri olsun ya da başka aracılar olsun Batman’da yabancı gelin tehdidi oluşmaya başladı. İkinci eş getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu durumun evliliklerimize zarar vereceğinde korkuyoruz” diyor. Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in 2016 yılı verilerine göre, Türkiye genelinde yabancı gelin sayısı ise 22 bin 583'e çıktı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete