SİYASET

“FAŞİSTLERE KARŞI TÜRK CAMİSİNDE NÖBET TUTTUM”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, İl Eş Başkanları Abdulbari Karaağaç ve Rojda Sürücü ile HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Selma Kaya, gazetemizi ziyaret etti.

“FAŞİSTLERE KARŞI TÜRK CAMİSİNDE NÖBET TUTTUM”
13-04-2015 21:41
Google News

Genel Seçimlere ilişkin konuşan 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Atalan “Avrupa’da 20 sene boyunca sol partide çeşitli kademelerde görev aldım, Milletvekilliği yaptım. Siyasetçi yönümle söylemek gerekirse gerçekten tarihi ve belirleyici bir seçimle karşı karşıyayız. Bunu böyle propaganda olsun ajitasyon olsun diye söylemiyoruz. Gerçekten de Türkiye’nin genel kaderi, Kürt halkının kaderi, hatta Ortadoğu’nun kaderi bu seçimden etkilenecek. Bu seçim, stratejik öneme sahiptir” dedi.

SOYUT DEĞİL, SOMUT PROJEYLE GELDİK

HDP’nin Yeni Yaşam Projesine ilişkin açıklama yapan Ali Atalan, “Bizim vizyonumuz yeni yaşam. Yeni yaşamdan kastımız bütün halklara, topluluklara, inanç gruplarına kardeşçe, eşitçe, adaletli, özgür ve demokrasi içinde ortak yaşam sunmaktır. Bu, soyut değil somut bir projedir. Ekonomiden eğitime kadar hayatın her alanında uygulanacak projedir” dedi.

FAŞİSTLERE KARŞI TÜRK CAMİSİNDE NÖBET TUTTUM

Ezidi asıllı vekil adayı olarak tüm Batman halkına hizmet etmek için aday olduğunu açıklayan Atalan “Yıllar önce buradan Avrupa’ya göç ettik. Avrupa’da milletvekili olduğum dönemde, 2011’de Almanya Duisburg’da Türk Camisini, faşistlere karşı korumak için nöbet tuttum. 25 sene gece-gündüz demeden çalıştık. Şimdi kendi ülkemizde, kendi halkımıza hizmet etmek için aday olduk. Ezidi kültüründen geliyorum ancak ben halka ve tüm insanlara hizmet etmek için adayım. Benim hizmet politikamda bu vardır. Şuna inanıyorum ki Batman, ırkçı ve nefret söylemlerin memleketi değildir. Batman’a Şengal’den şehit cenazeleri geliyor. Batman, ırkçı söylemlere cevap verebilecek bir memlekettir” dedi.

HDP, HALKLARIN MOZAİĞİDİR

2. Sıra Milletvekili Adayı Saadet Becerikli, iktidarın tek adamlığa oynadığını ve Türkiye’de Başkanlık Sistemini getirmeye çalıştığına dikkat çekti. HDP’nin, halklar mozaiği olduğuna vurgu yapan 3. Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran da “HDP’nin aday tanıtım toplantısında karşılaştığımız manzara, dünyada bir ilktir. HDP, bütün renkleri içinde barındıran bir partidir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete