TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Fatih Sultan Mehmed'in Hayatını Aydınlatan Yeni Dizi: Mehmed: Fetihler Sultanı

Fatih Sultan Mehmed'in hayatını konu alan yeni dizi 27 Şubat Salı akşamı TRT 1 ekranlarında başlıyor. İşte dizi hakkında detaylar...

Fatih Sultan Mehmed'in Hayatını Aydınlatan Yeni Dizi: Mehmed: Fetihler Sultanı
27-02-2024 10:09
Google News

Osmanlı tarihinin önemli hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed'in hayatını konu alan yeni dizi "Mehmed: Fetihler Sultanı" yarın akşam TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Dizinin yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin üstlenirken, yönetmen koltuğunda Şafak Bal oturuyor. Oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan gibi tanınmış isimler yer alıyor. Dizide, Şehzade Mehmed'in tahta geçiş süreci ve Konstantiniyye'nin fethi için verdiği mücadele konu ediliyor. Genç ve kararlı bir hükümdar olarak tasvir edilen Mehmed, çevresindeki şüpheci bakışlara rağmen hedefine kararlılıkla ilerlemektedir. Ancak iç ve dış düşmanlarla karşı karşıya kalan Mehmed'in önünde zorlu engeller bulunmaktadır.

İlk bölümde, Şehzade Mehmed'in tahta geçişi, Orhan'a karşı verdiği mücadele ve Konstantiniyye'nin fethi için attığı adımlar izleyicilere aktarılacak. Heyecan dolu sahneler ve entrikalarla dolu bir hikaye bekleyen izleyiciler, tarihin en büyük fetihlerinden birine tanıklık edecekler. "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi, Osmanlı tarihine ilgi duyan ve tarihi dizileri seven izleyiciler için kaçırılmayacak bir yapım olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete