SPOR

Fatmagül Güler: Golbol'de Disiplin ve Çalışma Başarının Anahtarı

Golbol Kadın Milli Takımı oyuncusu Fatmagül Güler'in disiplinli çalışma ile başarıya ulaşma hikayesi

Fatmagül Güler: Golbol'de Disiplin ve Çalışma Başarının Anahtarı
17-03-2024 13:09
Google News

###Afyonkarahisar Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Golbol Kadın Milli Takımı'nın yetenekli oyuncusu Fatmagül Güler, disiplinli çalışmanın başarıya giden yolda önemli bir faktör olduğuna inanıyor. Doğuştan görme engelli olan Güler, 12 yaşında öğretmeni tarafından golbolle tanıştırıldı ve o günden beri bu spor dalına tutkuyla bağlı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi olan Güler, Paralimpik Oyunları hazırlık kampı için Afyonkarahisar'a geldi. Milli takım formasını 72 kez giyen genç oyuncu, bir olimpiyat, iki dünya ve iki Avrupa şampiyonluğu gibi önemli başarılara imza attı. 20 yaşındaki Güler, "Bu spora okullar arasında birinci olabilmek için başlamıştım. Liglerde de başarılı olunca antrenörüm bana hep iyi bir oyuncu olacağımı söyledi ve ben de ona inandım. Her gün çalışarak bu noktaya geldim. " diyerek hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini vurguladı. Fatmagül Güler, sıkı bir disiplin ve fedakarlık gerektiren golbol sporunda, ailesinin ve antrenörünün desteğiyle başarıya ulaştığını belirtiyor. Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmayı hedefleyen genç sporcu, bu amaçla çalışmalarını sürdürüyor.

Sevda Altunoluk ile birlikte Türkiye'nin en çok gol atan oyuncularından biri olan Güler, gelecekteki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor. ###.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete