GÜNDEM

FEDERASYON BAŞKANLARI SİİRT’TE TOPLANDI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na bağlı 8 federasyon Siirt’te toplandı. Çözüm sürecine ilişkin olumlu mesajların verildiği toplantıya Samsun, Trabzon, Ankara, Mardin, Kırıkkale gibi birçok ilden gazeteci ve üniversite öğretim görevlileri katıldı.

FEDERASYON BAŞKANLARI SİİRT’TE TOPLANDI
22-06-2014 18:02
Google News

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi konferans salonunda toplanan konfederasyona bağlı çok sayıda gazeteci, 1. Başkanlık Toplantısı’nı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak, 3 dilin konuşulduğu kadim bir kent olan Siirt’in ancak insanların gönül dili ile konuşup yaşadığı bir kent olduğunu söyledi.

SİİRT, HIZLI BİR KALKINMA SÜRECİNE GİRDİ

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun çözüm sürecine destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Siirt'in son yıllarda hızlı bir kalkınma süreci içerisine girdiğini tanık oluyoruz. Bölgedeki huzurun Türkiye'ye duyurulmasında gazetecilere büyük görevler düşmektedir. Eğer burayı bir barış adası, barış ve huzur toplumu haline getirebilirsek buranın kalkınmasını görebiliriz. Sosyo-ekonomik gelişmesinde büyük bir ivme kazanır. Huzur algısı toplumda yerleşmesi gerekir bunun için öncelikle gazeteciler bu algıyı sağlayabilir” dedi.

AMACIMIZ, ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK ÇIKMAK

Siirt’in farklı kültürleri bir araya getiren bir kent olduğunu belirten Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, konfederasyonun 74 meslek örgütü ve 8 federasyondan oluşan çok etkili bir basın örgütü olduğunu belirtti. Kolaylı konuşmasında “Bölgeye önem veriyoruz. Siirt bölgede Arapça, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere 3 dilin konuşulduğu zengin kültürü olan bir yerdir. 2 gün sürecek toplantıdan maksadımız basın camiası olarak bölgede huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için başlatılan çözüm sürecine destek çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

TOPLANTI, OTURUMLARLA DEVAM ETTİ

Toplantı, daha sonra 1. Konfederasyon Başkanlık oturumu ile devam etti. Verilen aranın ardından divan heyetine Konfederasyon Genel Sekreteri Ergün Ata, Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak ve Gazetemiz Yazarlarından Hatice Türkan seçildi. Toplantıda gazetecilik mesleğinde kimlik sorunu, Türk Ceza Kanunu'nda basın özgürlüğünün önündeki engeller, Ortadoğu Coğrafyası başta olmak üzere bölgede yaşanan son gelişmeler konuşuldu.

BURADAKİ ORTAMI BATIYA ANLATIN

Toplantıda konuşma yapan Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay ise çözüm sürecinin bölgeye getirdiklerini anlatarak “buradaki ortamı gittiğiniz yerlerde anlatın. Bölgeye karşı oluşan önyargıların kırılması lazım” dedi.

Ak Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve çok sayıda gazetecinin de katıldığı toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete