GÜNDEM

“FELAKETLERE ACİL MÜDAHALE ŞART”

Batman Barosu, yurdun farklı bölgelerinde meydana gelen yangın ve sel felaketlerine hızlı müdahale edilememesini eleştirdi.

“FELAKETLERE ACİL MÜDAHALE ŞART”
05-08-2021 15:43
BATMAN
Google News

AFETLERE HIZLI MÜDAHALE ÖNEMLİDİR

Baro’dan yapılan açıklamada “Son bir haftadır Türkiye’nin, Akdeniz ve Ege bölgelerinde yoğun olmak üzere, birçok ilde çıkan orman yangınları devam etmektedir. Bu yangınlarda 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce orman canlısı yanarak can vermiş, binlerce hektar orman küle dönmüş, yerleşim yerleri yanmıştır. Van’ın Başkale, Bahçesaray, Çatak ve Özalp ile Hakkari Yüksekova’da görülen sel felaketinde yüzlerce vatandaşımızın evi kullanılamaz hale gelmiş, binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvan can vermiş ve çok ciddi maddi kayıplar yaşanmıştır. Devletin yangınlara müdahale konusunda kapasitesini arttırması ve yangınlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmesi vatandaşların can ve mal güvenliği için zaruri olduğu gibi, doğanın ve diğer canlıların yaşam alanlarının korunması için de gereklidir. Yangın ve sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın zorunlu yaşamsal ihtiyaçlarının bir an önce ve yeterli düzeyde karşılanması hayati önem taşımaktadır” denildi.

BİRİKEN ÖFKE, KÜRTLERE KANALİZE EDİLİYOR

Özellikle sosyal medyada manipülatif haber ve videolarla orman yangınlarının sabotaj sonucu çıktığı yönünde ciddi bir algı yaratıldığı ve biriken öfkenin Kürt vatandaşlara kanalize edilmeye çalışıldığını belirten Baro “Yangın bölgesinde bazı kişilerin tüfek ve silahlarla kimlik kontrolü yaptığı ve sokaklarda insanların kovalandığı görüntüler sosyal medyaya yansımıştır. Konya’da meydana gelen son katliam, bu tarz eylemlerin o bölgede yaşayan veya tatil yapan Kürt vatandaşların saldırıya uğrama riskini doğurduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini bize göstermiştir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete