EĞİTİM

FEN BİLİMLERİ OKULLARI, EĞİTİM SEKTÖRÜNÜN İDDİALI İSMİ

Sizleri Batman’ın “en iyi” okullarından biriyle tanıştırmak için Kültür Mahallesi’nin yolunu tutuyoruz.

FEN BİLİMLERİ OKULLARI, EĞİTİM SEKTÖRÜNÜN İDDİALI İSMİ
14-11-2016 21:35
Google News

Mezopotamya Caddesi 2642 sokak no:5’te bulunan ve sıra dışı tasarımı ile dikkat çeken Fen Bilimleri Özel Batman Okulları’nda Kurucu Müdür Muzaffer Sözer tarafından karşılanıyoruz. Okulun binası kadar bahçesi de ilgi çekici. İlk intiba derler ya… Fen Bilimleri, kapıdan girdiğimiz anda “doğa dostu, kurumsal, temiz, eğitim işini ciddiye alan okul” izlenimi bırakıyor bizde.

“OKULUN PROJESİNİ KENDİM ÇİZDİM”

Dershanecilikle başlayan ve Fen Bilimleri ile devam eden eğitimcilik serüvenini anlatıyor Kurucu Müdür Muzaffer Sözer. 18 yıldır eğitim sektöründe olduğunu hatırlatıyor ve ekliyor “Eğitimcilik serüvenimi, Fen Bilimleri ile taçlandırdığıma inanıyorum. Fen Bilimleri Okulunu kendim projelendirdim. Proje aşamasında 33 özel okul gezdim. Batman’da birçok özel okulda olmayan birimleri de bünyemize kattık. Fen Bilimleri okulları olarak misyonumuz, geleceğe yönelik hedefleri olan, kültüre ve sanata duyarlı, kendisiyle ve çevresiyle barışık, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmektir

SADECE OKUL DEĞİL, YAŞAM ALANI

24 Bin metrekare alan üzerinde 6 katlı binadan oluşan okul, aynı zamanda bir yaşam alanı. Fen Bilimleri Okullarında anaokul, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen Liseleri olmak üzere 5 okul mevcut. Dersler, alanında uzman eğitimciler tarafından, son teknolojik cihazlarla donatılmış sınıflarda, ciddi eğitim plan ve programları eşliğinde veriliyor. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor.

ÖZEL OKUL KRİTERLERİNİN ÇOK ÜSTÜNDE…

Yapılan sınavlarda iyi derece alan Fen Bilimleri Okulları’nda öğrenci sayısı her geçen gün artıyor. Başarı ivmesinin her geçen gün yükseldiğini belirten Sayın Sözer “Batman, Fen Bilimleri Okullarını sevdi ve sevmeye devam ediyor. Çünkü her geçen gün öğrenci sayımızı arttırdık. Başarı ivmemize uyumlu olarak öğrenci sayımız da her sene artıyor. Geçen sene 10 tane Tıp Fakültesi puanı vardı. Bu Batman’da bir ilktir. Yine geçen sene 18 tane Fen Lisesi puanımız vardı. İkinci yılında olan okulumuz, bilindik özel okul kriterlerinin çok üstünde değerlere sahiptir” diyor.

ÖĞRENCİLERİNİ HEM SINAVLARA HEM HAYATA HAZIRLIYOR

Fen Bilimleri Okulu, öğrencilerini sınavların yanı sıra hayata da hazırlayan ender eğitim kurumlarından biri. Okulumuzu gezdikçe, daha iyi tanıyoruz. Mental aritmetik sınıfı, yüzme, bale, satranç, çocuk mutfağı ve drama salonları, değerler eğitimi, jimnastik, bilgisayar atölyesi, fizik-kimya-biyoloji ve uygulama laboratuar, kil-seramik atölyesi, salon sporları, halı saha, resim atölyesi, müzik atölyesi, fotoğrafçılık atölyesi gibi birçok aktiviteyi gözlemliyoruz. Her sosyal etkinlik için bir kulüp oluşturan okulumuzda, toplam 26 kulübün bulunduğunu öğreniyoruz.

OKULUN 5 BÜYÜK HEDEFİ VAR

Fen Bilimleri Okulları’nda 5 büyük hedef için çalıştıklarını söyleyen Kurucu Müdür Muzaffer Sözer “Bu yıl 5 büyük hedefimiz var. Bunlar YGS’ de ilk 10’da yer almak istiyoruz. Şuan 105 öğrenciyle TUBİTAK çalışması yapıyoruz. 50 tane TÜBİTAK’a proje göndermeyi düşünüyoruz. TEOS’ta geçen seneki başarımızı taçlandırmak istiyoruz. Ve kulüplerde bu sene ilk defa Batman’ı n alışkın olmadığı bir şey profesyonel takımlar oluşturduk. Badmintondan baleye, yüzmeden temel fotoğrafçılığa kadar 15 kulüpte tüm Batmanlılara düzgün bir kış okulu açtık. İnşallah Fen bilimleri kış okulları da Batman’a katkı sağlayacaktır” diyor.

“AKADEMİK VE TOPLUMSAL FAALİYETLER YAPIYORUZ”

Öğrencileri hayata hazırlamak ve gelişimlerine katkı sunmak için yürütülen akademik ve toplumsal faaliyetlerden bahseden Sayın Sözer “Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz Kariyer Günleri ile alanında başarılı isimleri ağırlıyor, öğrencilerimizin farklı iş ve sektörleri tanımalarını sağlıyor, meslek seçiminde yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Geçen sene üniversite ve kariyer günlerinde 24 bin öğrenciyi ağırladık. İstanbul ve farklı illerden 41 akademisyeni burada ağırladık. İstanbul’daki 6 Üniversite, Kıbrıs’taki 5 üniversitenin davetlisi olarak üniversite ve kariyer günleri düzenledik. Ayrıca köy okullarını kardeş okullar seçip, destek projeleri gerçekleştirdik. Bu şekilde öğrencilerimizin yardımlaşma duygusunu ve empati gücünü geliştirmeye dönük çalışmalarımız oldu” ifadelerini kullanıyor.

“BOTANİK BAHÇE VE HAYVANAT BAHÇESİNİ GEZİYORUZ”

Fen Bilimleri Okulunda A’dan Z’ye kadar her şey detaylıca düşünülmüş. Okulumuzdan ayrılırken botanik bahçe ve hayvanat bahçesini geziyoruz. Burada öğrenciler doğa ve hayvan sevgisini kazanarak “iyi huylu” insanlar olarak yetişiyor. Eğitim ve öğretim işini layıkı ile yerine getiren Fen Bilimleri Okulları, bizden tam not alıyor. 0488 215 50 01 no’lu hattan okulumuza ulaşarak çocuklarınızın kayıt işlemleri için bilgi alabilir, Batman Sonsöz’ün ekstra indirimlerinden faydalanabilirsiniz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete