GÜNDEM

Fenomenin yürek burkan hikayesi

 ''Karacadağ-Canavarı'' olarak bilinen sosyal medya fenomeni Ferit Ateşbakan, ünlü olma hayalini sosyal medya platformları sayesinde yakaladı.

Fenomenin yürek burkan hikayesi
18-07-2023 15:07
18-07-2023 15:10
BATMAN
Google News

Çermik gazetesinden Özgür Ayaydın kaleminden bir hayat hikayesi…

 ''Karacadağ-Canavarı'' olarak bilinen sosyal medya fenomeni  Ferit Ateşbakan (43) 1980 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin Karacadağ eteklerindeki Ekintepe köyünde dünyaya geldi. Elektriği ve okulu olmayan köyden 8 yaşındayken ailesiyle göç ettikleri Siverek ilçe merkezine yerleşen Ferit’in televizyon ile tanışması annesiyle gittiği komşu ziyareti sayesinde oldu.

 OKUMAYI KENDİ KENDİNE ÖĞRENDİ 

 İlk gördüğü andan itibaren ''sihirli kutu''nun büyüsünde kalan Ferit,  televizyonları olmadığı için sık sık arkadaşlarını ziyaret bahanesiyle merakını gidermeye çalışırken, izlediği filmlerdeki sanatçı ve şarkıcılara büyük özenti duymaya başladı. Akranları okula giderken, ayakkabı boyacılığı ve tatlı satmak zorunda olan  kalan Ferit, okula giden arkadaşlarına harfleri sora sora kırtasiyeden aldığı ilk ABC kitabı sayesinde okuma yazmayı öğrenmeyi başardı. Yaşıtı olan komşu kızıyla her gün gittiği okulda bahçede tenefüste onunla oyun oynayan Ferit, yönlendirilmemesi nedeniyle içeri adımını atamadığı okulun öğrencisi olamadı. Çalışırken kazandığı günlük parayı annesine veren Ferit aynı zamanda  televizyondaki ünlüler gibi (özellikle de Ferdi Tayfur) olmak istiyordu. 14 yaşına geldiğinde gizli gizli kurduğu planını uygulamaya geçirip, iki  haftada biriktirdiği parayla engel olacaklarını bildiği ailesinden habersiz aldığı otobüs biletiyle İstanbul’un yolunu tuttu.

FİLM YILDIZI OLMAYI UMUYORDU

 Orada tanıştığı hemşehrisinin aracılığıyla Bakırköy’de inşaatta çalışan, akşam paydos vakti ise işçi arkadaşlarının götürdüğü Gülhane Parkı konserlerinde ünlü şarkıcıları hayranlık izliyordu. Bir keresinde İbrahim Tatlıses ile tokalaşma fırsatını yakalasa da konuşma cesareti olmadığı için ondan ünlü olmanın şifresini bizzat öğrenemedi.

GÜNDE 5 TON CİĞER TÜKETİLİYOR

Yorgun şekide gece dönüşte inşaattaki yatağında başını yastığa koyup, ünlü olacağı günlerin tatlı tatlı hayalini kuruyordu. Şarkıcılık hayali, büyük umutla gittiği Unkapanı'nda kapısının çaldığı ilk müzik şirketinde aldığı ‘’hayır’’ cevabıyla son bulsa da, film yıldızı olma umudunu hiç ama hiç yitirmedi.

UKDESİNİ SOSYAL MEDYA MECRASINDA GERÇEKLEŞTİRİYOR

Bayram ziyareti dolayısıyla döndüğü memleketinde babasının ısrarıyla kalanıca ortaokul ve lise diplomasını dışardan alıp lise mezunu oldu. Bununla yetinmeyerek yine açıköğretim sayesinde üniversiteye kayıt yaptırdı. Bu yıllarda ara ara gittiği İstanbul’da ‘’Yolumuz gurbete düştü’’ türküsünü dilinden düşürmeden çalıştığı farklı mesleklerde ünlüleri gizli gizli uzaktan takip etmeyi sürdürdü. Daha sonra döndüğü memleketinde evlenen Ferit,  ukdesini sosyal medya mecrasında gerçekleştirmeye karar verdi.

 EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ

3 yıl önce ilk çektiği Siverek Şalvarıyla ilgili videosu sosyal medyada büyük ilgi görmesine rağmen, bazı yakınlarının eleştirisini aldı. İlk günlerde morali bozulsa da en büyük desteği eşinden alan ve videolarına devam eden Ferit’i artık Türkiye’de milyonlarca tanıyanı var. Birkaç dizide başrolde oynama fırsatı bularak televizyona çıkma şansını da yakalayarak, çocukluk hayalini gerçekleştirmiş oldu.

  ''HERKESİN TANIYOR OLMASI BENİ MUTLU EDİYOR''

Ferit, zaman zaman sosyal, ekonomik ve yöresel konulara ilişkin çektiği videoları sosyal medya platformunda paylaşmayı sürdürüyor. On binlerce takipçisi olan ve bazı videoları bir milyonu aşkın izlenen Ferit Ateşbakan, ‘’Sokaktan geçerken herkesin tanıyor olması beni mutlu ediyor. Türkiye’nin farklı şehirlerine her gidişimde çok syıda tanıyan çıkıp benimle sohbet ediyor.’’ ifadesini kullandı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?