HAYVANCILIKTA TEKNOLOJİ
Kurt’un, Toplumsal Birliktelikle Üretime, Batman’ın Geleceğine Yön Veriyoruz anlayışıyla hazırladığı programda, modern Besicilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması öngörülüyor. Besi OSB bünyesinde yem fabrikaları, biyogaz tesisleri ile entegre et ve süt işleme tesislerinin kurulması planlanıyor. Projede hayvansal atıklardan elektrik ve gübre üretimine yönelik tesislerin kurulması hedefleniyor. Hayvan sağlığı ve ıslah çalışmalarının desteklenmesi amacıyla veterinerlik ve teknoloji destek merkezi oluşturulması, üreticilerin dijital sistemlerle takip edilmesi planlanıyor. Küçük üreticilerin desteklenmesi için kooperatif ve birlik modellerinin geliştirilmesi, küçük işletmelerin büyük yatırımlarla iş birliği yapabilmesi amaçlanıyor.
TARIMDA KATMA DEĞERLİ ÜRETİM
Hububat, pamuk, fıstık ve tütün gibi tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve katma değerli ürünlere dönüştürülmesine yönelik tesislerin desteklenmesi planlanıyor.
TEKSTİLDE MARKALAŞMA
Tekstil sektöründe üretimin yanı sıra tasarım, markalaşma ve nitelikli eleman yetiştirilmesine yönelik çalışmalar hedefleniyor. Üniversite-sanayi iş birliği, dijital tasarım ofisleri ve mesleki eğitim modellerinin geliştirilmesi planlanıyor.
BÖLGESEL ET BORSASI
Seçim programında Bölgesel Et Borsası kurulması da yer alıyor. Üyelerin lojistik, ihracat, petrol yan sanayi, tarım teknolojileri, GES ve turizm alanlarında karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm mekanizmalarının oluşturulması ve bürokratik süreçlerin azaltılması hedefleniyor.





Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir