SİYASET

“FETHULLAH GÜLEN’İ ELEŞTİRDİĞİM İÇİN BASKI GÖRDÜM”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, 8 Haziran 2010 tarihinde Mıhallemi Derneği Başkanı olarak Mardin’in Midyat İlçesinde yaptığı basın açıklaması nedeniyle baskı gördüğünü hatırlatarak başından geçenleri anlattı.

“FETHULLAH GÜLEN’İ ELEŞTİRDİĞİM İÇİN BASKI GÖRDÜM”
09-08-2016 20:06
Google News

AÇIKLAMADAN SONRA TEHDİT TELEFONLARI ALDIM

2010 yılında Fethullah Gülen Cemaati aleyhinde yaptıkları basın açıklaması nedeniyle gördüğü baskıları anlatan Milletvekili Aslan “8 Haziran 2010’da Fethullah Gülen’in, İsrail lehine ve İHH gemisinin aleyhine yaptığı açıklamadan dolayı, Mıhallemi Derneği öncülüğünde birkaç dernekle birlikte basın açıklaması yapmıştık. Bütün dünyada İsrail’in aleyhine, Filistin’in lehine bir kanaat oluşmuşken, hatta Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlar, yaptırım kararı için toplanmışken, Fethullah Gülen İsrail’in lehine açıklama yapması, İslam dünyasında kafa karışıklığına ve şüphelere yol açmıştı. İslam dünyasından birinin bu açıklamayı yapması, hem Müslümanlara hem mazlum Filistin halkına zarar vermişti.  Ben o açıklamayı ölümü göze alarak yapmıştım. Çünkü o dönem herkes el etek öpmek için sırada bekliyor, Bazı Bakanlar Türkçe Olimpiyatları’nda ona ulaşmak için birbirini eziyordu” dedi.

CEMAATÇİ KAYMAKAM VE VALİLERDEN BASKI GÖRDÜM

Fethullah Gülen’in, İsrail lehine yaptığı açıklamayı eleştirdiği için tehdit ve baskı gördüğünü söyleyen Aslan “Dönemin Midyat İlçe Kaymakamı Fatih Akkaya ve Mardin Valisi Hasan Duruer, emniyet müdürlüğü ve istihbarat ile kriz masası oluşturdu. O dönem Midyat’ta Fethullahçıların abisi olarak tanınan biri beni arayarak açık açık tehdit etti. Beni yüksek bir binadan atmanın ya da beyaz bir Toros’un arkasına bağlayıp Midyat sokaklarında sürüklemenin tartışmasını kendi içlerinde yaptıklarını duydum. Okul müdürü, ders sırasında sık sık sınıfa girerek beni denetliyordu. 2010 yılında ders bitimine son 10 dakika kala Cuma Namazlarına gittiğim için de sorun çıkarıyorlardı. Beni her Cuma Namazından sonra hastaneden sevk almak zorunda bırakıyorlardı. İnanç hürriyetime baskı yapılamayacağına dair okul idaresine sunduğum dilekçe, halen elimdedir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?