GÜNDEM

FETÖ EVLERİNE BASKIN…

Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ EVLERİNE BASKIN…
22-05-2018 20:58
Google News

Polis ekiplerince Adıyaman merkez, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Konya, Şırnak, Eskişehir, Van, İstanbul, Bilecik, Diyarbakır, Iğdır, Ankara, Batman, Elazığ, Hatay, İzmir, Uşak ve Malatya'da, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi, 32 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden bazıları örgütün firarilerinin saklandığı evler olarak bilinen "gaybubet" evlerinde yakalandı.

ARALARINDA BÖLGE SORUMLULARI VAR

Aralarında "örgütün emin eri, bölge sorumlu muhasebecisi, bölge talebe mesulü, askeri öğrenci sorumluları, bilgi işlem sorumlusu, küçük bölge sorumlusu" ve örgüt hiyerarşisi içerisinde vazife aldıkları ve falcon uygulamasını kullandıkları iddia edilen zanlılar, Adıyaman’da sağlık kontrolünden geçirilip, emniyete götürüldü.

ŞİFRELİ NOT KULLANMIŞLAR

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, şifreli not alınmasını sağlayan "Cryptnote" adlı program, çok sayıda yazışma, örgütsel faaliyetleri içeren yazılar ve güncel akademik takvimler ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete