TÜRKİYE VE DÜNYADAN

FETÖ üyeliğinden aranan 1'i hükümlü 3 kişi yakalandı

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden aranan 1'i hükümlü, 3 kişi düzenlenen operasyonla yakalanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ üyeliğinden aranan 1'i hükümlü 3 kişi yakalandı
07-02-2024 15:35
07-02-2024 15:36
Google News

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, FETÖ üyeliğinden aranan 3 kişiyi yakalamak için geniş kapsamlı araştırma yaptı.

Ekipler, 6 yıl önce Adana 2. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında örgüt üyeliği suçundan yakalama kararı verilen Süleyman Danyel K'nin yurt dışından Türkiye'ye gelmek için uçağa bindiğini belirledi. Firari Süleyman Danyel K, uçakla geldiği Adana Havalimanı'nda ekiplerce yakalandı.

Şüphelinin, örgüt tarafından daha önce polis kolejine öğrenci olarak yerleştirildiği, ardından Polis Akademisine geçiş yaptığı ve burayla ilişiğinin kesildiği, kod isim kullandığı, ankesörlü hatlardan ardışık arandığı ve sohbet toplantılarına katıldığı öne sürüldü.

Ekipler, FETÖ ile bağlantılı eğitim kurumunda öğretmenlik yaptığı ve üniversite öğrencilerine "ev ablalığı" yaptığı iddiasıyla Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesince örgüt üyeliği suçlamasıyla aranan Emel U'yu (31) da yaptığı çalışmayla gözaltına aldı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete