ROPÖRTAJ

“FİKRİ OLMAYANIN DAVASI OLMAZ”

Batman Milletvekili Adayları ile Söyleşi Serimizin üçüncüsünü, Saadet Partisi Batman Milletvekili1. Sıra Adayı Faris Özdemir’le gerçekleştirdik.

“FİKRİ OLMAYANIN DAVASI OLMAZ”
13-06-2018 21:09
Google News

İlk defa tanışıyorum Sayın Özdemir’le.

Mütevazı biri,

Sohbeti akıcı ve keyifli.

Espri yapıp sizi güldürürken,

Aniden ciddileşip konuya bambaşka bir pencere açabiliyor,

Sonra durgunlaşıyor bazen.

Derin derin düşünüyor.

Söyleşimiz de bu minvalde geçti.

İyimser cevaplar aldım kendisinden.

Keyif alacağınıza inandığım söyleşiyle baş başa bırakıyorum sizleri…

 

 

 

-Bölgenin önemli kanaat önderlerinden Fahrettin Özdemir’in oğlu ve eski siyasetçilerden olduğunuzu biliyoruz ama kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

“1955 yılında Batman’da doğdum, Batman’da okudum. Genç yaşta ticaret hayatına başladım. 1990’lı yıllarda, henüz genç yaşlarda siyasete atıldım. Petrol Ofisi Bayii İşletmeciliği, Serbest Müteahhitlik, Petrol Ürünleri İş Verenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği, Batman Petrol Üniversitesi Vakfı Fahri Başkanlığı görevlerini yaptım. 20. ve 21. Dönem’de Batman Milletvekili olarak meclise girdim. Siyasete ara verdim. Fakat 24 Haziran’da yapılacak bu önemli seçim için kamuoyundan gelen talep ve istekler üzerine tekrar aday oldum. Evli ve 6 çocuk babasıyım”

-2 Dönem vekillik yaptınız. Köşenize çekilmiştiniz. Şimdi neden yeniden siyaset?

“Çünkü Batman’ın buna ihtiyacı var. Bölgenin buna ihtiyacı var. Ülkenin, düzgün siyaset yapacak insanlara ihtiyacı var. Hiçbir siyasi ideolojiye köle olmayacak insanlara ihtiyacı var. Onun için tekrar siyasetteyim”

“KAMUOYU, SAADET PARTİSİNDE OLMAMI İSTEDİ”

-Peki o halde neden Saadet Partisi, diyelim?

“Bugün ki siyasi liderlerin içerisinde en çok beğendiğim Saadet Partisi’nin lideri. Temel Karamollaoğlu, mütevazı, cana yakın, güzel bir insandır. Sayın Genel Başkanım, sorunlara akılcı çözümler üretiyor. Ayrıca Batman Kamuoyu, dostlarım, sevenlerim benim Saadet Partisi’nden aday olmamı istedi. Bu talebe kayıtsız kalamazdım”

“GÖRDÜĞÜ İLGİ, BİREBİR İLİŞKİLERİMİZDEN KAYNAKLI”

- Batman’da 342 bin seçmenden alacağınız oy oranı ne olur?

“Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Buna seçmen karar verir. Ama Faris Özdemir’in bu seçmenlerle diyalogu, sevgisi, yakınlığı, siyasi partilerle illiyet bağına ait değil. Benim Batmanlı hemşerilerimle illiyet bağım birebir ilişkililerden kaynaklanır. Özellikle belirteyim bu duygusal diyalog sevgi, saygı, güven kaynaklı bir bağdır. Batmanla Faris Özdemir arasındaki ilişki, birbirimize karşılıklı duyduğumuz güvenden kaynaklı oluşmuş bir bağa dayanır”

“EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ, GENÇLİĞİN GELECEĞE UMUTSUZ BAKIŞIDIR”

-Peki sizce kentin en önemli eksiği nedir, çözüm öneriniz var mı?

“Kentin en önemli sorunlarından biri, gençlerin hayata bomboş bakmaları, önlerini görememeleri. Mevcut iktidar, 16 yıldır, dağıttığı kömürle, gıda paketleri ve küçük miktardaki paralara insanları kendine bağımlı yaptı. O paralarla Batman’da fabrikalar yapılırdı, üretim olurdu. İnsanlar orada çalışırdı. İşsizlik almış başını gidiyor, gençler boşta. Meclise girmek nasip olursa, bu insanlara gerçeği anlatıp, neler yapılabileceğini konuşacağım”

“SİYASET, İNSANA GÜVEN VERMİYOR”

“Ben bunu siyasete başladığım günden beri söylüyorum, siyaset insanlara güven vermiyor. Şu anda maalesef insanlar kırgın, hayattan beklentileri yok. İnsanlar boşlukta. Siyasetçilerin söylemleri artık güven vermiyor gençlere. Artık icraat lazım. İnşallah bu görevi bana verirlerse, Batman sorunlarını Batmanlılarla oturup konuşup, tartışıp sonra devletin üst mekanizmalarıyla birebir görüşüp  bu problemlere çözümler üretmeyi düşünüyorum. Benim mesaim Ankara’da geçmeyecek. Bu insanlarla geçecek. Çünkü ben hayatımı bu insanlara adadım. Vaadim şu, bu insanlarla birlikte dürüst, samimi bir yolda yürüyeceğim. Birbirimize güç, destek vereceğiz. Projelerimizi hep beraber inşallah belli yerlere taşıyacağız. Bunda Batman’a büyük görev düşüyor. Batmanlı dostlar Eğer bizi büyük bir oy gücüyle TBMM gönderirlerse Ankara’ya, biz de bu güçle, gittiğimizde Batman’ın sorunlarına çözüm üretmekte elimiz daha güçlü olacaktır”

“LİDERİNİZ KÖTÜYSE, MECLİSE GİRMENİZ FAYDA ETMEZ”

-Meclise girmeniz halinde yapacağınız ilk icraat ne olacak?

“O kadar çok projem ve fikir planlamam var ki. İlk şu konuyu ele alacağım demeyi bu sorunlara yapılacak büyük bir haksızlık olur diye düşünüyorum. Batmanın ve Bölgemizin yığınla sorunu var. Hepsini de kendime öncelikli sorun olarak görüyorum. Beynimde o kadar güzel şeyler var ama maalesef o mecliste hayata geçiremiyorsunuz. Yani beyninizdeki o güzel projeleri mecliste gündeme taşıyamıyorsunuz. Hele liderin kötü ise, liderin dinlemiyorsa o zaman çok kötü boşluğa düşüyorsun. Ben bunu yaşadım, biliyorum o konuda tecrübem var. Bu defa Saadet Partisi çatısı altında öyle olmayacak inşallah. Güçlü bir şekilde meclise girdiğimizde Batman’ın, Bölgenin, ülkenin sorunlarını da biliyoruz, tümünü dile getireceğim”

“EN ÖNEMLİ SORUN, KÜRT SORUNU”

“En önemli sorun bu ülkede Kürt sorunudur. Kürt sorunu çözülmeden bu ülke huzur bulmaz. Bu insanların yüzü gülmez, mutlu olmaz. İnsanları hep birbirlerine düşman ettiler. İnsanlar birbirlerine güvenmiyor artık. Biz böyle bir ülke değiliz. Bunu oturarak, tartışarak çözebiliriz. Belli platformlarda birbirimizi ötekileştirerek değil… Eğer bunları masaya yatırmazsak buna çözüm bulamayız. Benim Genel Başkanımda bu konuda açık, hem dinlemeye hem anlatmaya… Projelendirmeye açık bir lider. Onun için mutluyum. Bu Batmanlıların elinde. Batmanlılar bizi güçlü gönderirse meclise çok başaracağımız proje olacak”

“GEÇMİŞ DÖNEMİN SİYASETİ BENİ MUTLU ETMEDİ”

-Siyasi geçmişinizde yapmak isteyip de yapamadığınız bir icraat var mı?

“Ben o kadar çok şey yapmak isterken, bunu başaramadık. Bizim dönemlerde parçalı iktidarlar bizi hep zora soktu. Yeri geldiği zaman ben kendi genel başkanımla kavga ettim. Çünkü beynim kabul etmedi söylenenleri. O gün ki siyasette mutlu olmadım. Başka işler yapmaya çalıştım, çok şükür başardım da. Bugün eğer bu toplumun, bu insanların içerisindeysem, o günkü duruşumdan kaynaklıdır. Her platformda söylediğim gibi Faris, kendini insanlara adamış biri. Faris, ticaret adamı değil, para peşinde koşan insan değil, insanların mutluluğu için peşinden koşan biridir”

“RİYAKÂR DEĞİLİM”

-Teşekkür ediyorum, son olarak Batmanlılara ne söylemek istersiniz?

“Onları çok sevdiğimi, onlar için yapamayacağım fedakârlığın olmadığını söylemek isterim. Batman için, bu bölge insanı için her türlü sorumluluğu alır ve Ankara’ya taşırım. Hayatıma mal olsa bile bu insanlara bir şeyler vermek için her şeyi yaparım. Çünkü onları çok seviyorum. Riyakâr değilim. O koltuğa oturmak için söylemiyorum, ben o koltuğa oturdum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete