TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı

 Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı.

Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı
17-10-2023 03:25
16-10-2023 22:00
BATMAN
Google News
Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Akbaş, Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmalardan dolayı çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini belirterek, bölgede barış ve güvenliğin bozulmasının küresel vicdanı derinden yaraladığını söyledi.
Akbaş, "İsrail'in bu çatışmaları bahane göstererek, Gazze'yi yoğun bombardımana tabi tutup, orantısız güç kullanmasını şiddetle kınıyoruz. Gazze'de ağır bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Milyonlarca insanın gıda, su, ilaç, tıbbi gereçler, akaryakıt ve enerji kaynaklarına erişimi engellenerek bölge adeta ablukaya alınıp milyonlarca insanın yurdundan koparılması, binlerce sivilin katledilmesi ve yüzlerce yerleşim yerinin hedef gözetmeksizin tahrip edilmesi ve olağanüstü önlemlerin alınması vicdansızlık ve utanç vericidir." dedi.

Ülkelerin bu savaşları gündemlerinden çıkarması gerektiğini ifade eden Akbaş, iş dünyası olarak din ve millet ayrımı yapmaksızın bir kişinin dahi ölmesini istemediklerini kaydetti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete