TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Film tanıtımı yapıldı

"Diyarbakır'ı Yaşa" imaj filminin lansman programı gerçekleştirildi.

Film tanıtımı yapıldı
19-06-2023 00:01
19-06-2023 09:50
Google News

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Sur ilçesi Keçi Burcu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada Diyarbakır’da oluşan huzur ortamıyla kentin hızlı bir gelişme ve kalkınma içerisinde olduğunu söyledi. 

“Hedefimiz 1,5 milyon turisti aşmak”

Diyarbakır’ın Surları, Hevsel Bahçeleri, hanları, medreseleri, camileri, kiliseleri, hanları ve birçok sivil mimarı örneği ile tarihten bugüne yaşayan bir şehir olduğuna dikkati çeken Vali Su, şöyle konuştu:

"Son dönemlerde çok yoğun, hızlı bir kalkınma içerisinde huzur ortamıyla beraber Diyarbakırımızda her alanda çok ciddi gelişmeleri, kalkınmaları hep birlikte görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de turizm sektörü. Turizm sektöründe ilimiz hızla gelişiyor. Geçen yıl 1 milyon turisti ilimizde ağırladık. İnşallah bu yılkı hedefimiz 1,5 milyonu aşmak. İnanıyorum ki bu tür lansmanlarla bunu başaracağız."

Kentin tanıtımında önemli yer edinecek filmin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Su, şunları dile getirdi:

“Birçok değeriniz olabilir, çok güzelliklere sahip olabilirsiniz ama bunların tanıtılması, paylaşılması da çok önemli. Hazinelerinizi insanlığa sunabiliyorsanız, paylaşabiliyorsanız o zaman bir değer ifade ediyor. Biz de arzu ediyoruz ki sahip olduğumuz hazineleri tüm insanlıkla paylaşalım, dünyadaki her insan gelsin bu güzellikleri görsün, bu güzellikleri yaşasın, bu güzellikleri paylaşsın. İşte buradan hareketle bu güzel Diyarbakır’ı Yaşa filmini ortaya çıkarmış olduk.” 

“Yapımı 400 kişilik profesyonel bir ekiple gerçekleştirdik”

"Diyarbakır'ı Yaşa" filminin yapımcısı ve yönetmeni Feride Vural ise daha önce gezmek için geldiğini kentten etkilendiğini ve bu filmi çekmeye karar verdiğini ifade etti.

Filmin yapımında emeği geçen ekip arkadaşlarına ve kendilerine destek olan yetkililere teşekkür eden Vural, şunları kaydetti:

"Kadim şehir Diyarbakır için çıktığımız bu yolculukta yapımı 400 kişilik profesyonel bir ekiple gerçekleştirdik. 13 ilçemizde 22 günde çekimleri tamamladık. Öncesinde bir ay hazırlık sürecimiz oldu. Sıradan bir tanıtım filmi yapmak istemedik. Diyarbakır'ı sinematik, estetik dilde anlatan yaşatacak bir imaj filmi ve bu duygusunu da hissettirecek bir bestesi olmalıydı. Bu şekilde oldu. Uluslararası arenada Diyarbakırımıza büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu filmi izleyen herkes Diyarbakır'ı yaşayacak."

Program sonunda Vali Su, filmin yapımcılarına plaket takdim etti.

Lansmana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Programa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, merkez ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (Diyarbakır BŞ. Belediyesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete