GÜNDEM

FİLYASYONA YENİ GÖREV

Batman’daki kurum ve kuruluşların personellerinden oluşan Filyasyon Ekibi, Batman’da koronavirüs vakalarının azalmasına yardımcı olmak için dört koldan çalışmalarını sürdürüyor.

FİLYASYONA YENİ GÖREV
04-09-2020 20:11
Google News

 

BIKMADAN, USANMADAN EV EV GEZİYORLAR
Batman Valiliği öncülüğünde oluşturulan Filyasyon Ekibi, koronaya yakalanan ancak karantinada olması gerekirken çarşı Pazar dolaşan hastaları evlerinde ziyaret ederek, denetimlerini sürdürüyor. Korona hastalarının sokağa çıkmasını engellemek ve bulaşıcılığı azaltmak amacıyla çalışmalarını bıkmadan, usanmadan sürdüren Filyasyon Ekibi’nin çalışmaları sonuç vermeye başladı. İlk denetim günlerinde evlerinde bulunamayan COVİD–19 hastaları, yaptırımlarla karşılaşmamak için evlerine kapandı. 

FİLYASYON EKİBİNE YENİ GÖREV
Çalışmaların sonuç vermesinden sonra Filyasyon Ekibine yeni bir görev daha verildi. Alınan kararla 3’er kişilik 10 Filyasyon Ekibi, ev ziyaretlerinden sonra kentteki cadde ve sokaklarda maske ve sosyal mesafe yapacak. Emniyet Görevlilerinin de eşlik edeceği ekipler, koronavirüs tedbirlerine uymayan vatandaşlara idari para cezası yazabilecek.

ÖDÜLÜ HAK EDİYORLAR
Koronavirüs hastalarını evlerinde takip ederek, hastalığın yayılımı ve bulaşıcılığını azaltmaya çalışırken, cadde ve sokak denetimlerine de katılmaya başlayan Filyasyon Ekibi, takdir topluyor. Koronavirüs riskine rağmen sahada özveriyle görev yapan ve sayılı kurumlar haricinde ek mesai almayan Filyasyon Ekiplerinin ödüllendirilmesi gerektiği dile getiriliyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete