GÜNDEM

FINDIK GÖÇÜ ÖNCESİ KRİTİK KARARLAR

Batmanlı Hemşerimiz Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, her yıl Güneydoğu İllerinden Karadeniz’e fındık toplamaya giden mevsimlim işçiler için önemli kararlar aldı.

FINDIK GÖÇÜ ÖNCESİ KRİTİK KARARLAR
22-07-2020 19:52
Google News

Giresun Valiliği, fındığın başkenti olarak bilinen Giresun’da mevsimlik işçilerin güvenliği ve rahatlığı için kritik kararlar aldı.  
Giresun Vali Yardımcısı Batmanlı Hemşerimiz Dr. Hasan Tanrıseven “Doğu ve Güneydoğu’dan Giresun’a gelecek olan fındık işçilerinin ücret ve çalışma koşullarını belirledik. İşçi ücretlerinin işin bitiminde bekletilmeden ödenmesi, çalışma koşullarının koronavirüs dikkate alınarak iyileştirilmesi ile ilgili kararlar aldık. Amacımız fındık işçileri ve üreticileri mağdur etmemek. Fındık toplama işinde çalışabilme kriterlerine uygun işçilere, yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın, yemek işverene ait ise günlük 100 lira, yemeğin işçilere ait olması durumunda ise 110 lira yevmiye ödenmesi kararlaştırıldı. Arada yapılan anlaşmalarla daha yüksek ücret de belirlenebilecek. Fındık ayıklama işinde kullanılan patoz makinesinin saat ücretinin 230 lira olarak belirlendi. Fındıkların taşınması işinde çalışacak çuvalcılara yemek işverene aitse günlük 120 lira, yemek işçiye aitse 130 lira, aşçılara da 110 lira ödenmesine karar verildi” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete