GÜNDEM

FIRÇA DARBELERİYLE SOKAKLARI RENKLENDİRİYOR

Batman’da Yıldız Tüzel isimli genç kadın, kenar semtlerdeki ev ve işyerlerinin duvarlarına rengârenk boyalarla çizgi film karakterleri çizerek sosyal sorumluluk çalışması yürütüyor.

FIRÇA DARBELERİYLE SOKAKLARI RENKLENDİRİYOR
11-06-2020 20:24
Google News


ÇALIŞMAYI TEK BAŞINA YÜRÜTÜYOR

Halk Eğitim Merkezinde kuaförlük alanında usta öğreticilik yapan 30 yaşlarındaki Yıldız Tüzel, kentteki çocukların moral ve motivasyonu için bireysel bir çalışmaya imza attı. Sosyal sorumluluk çalışması kapsamında kentin kenar semtlerini gezen genç kadın, kendi imkânları ile temin ettiği boyalarla ev ve işyerlerinin duvarlarını renklendirmeye başladı.

AMACI MORAL VERMEK
Ziyaret ettiği mahallelerde çocuklarla bir araya gelen Yıldız, fırça darbeleriyle duvarlara çizgi film ve masal kahramanlarının resimlerini çiziyor. Duvarları renklendirirken keyifli anlar yaşayan çocukların hayal dünyaları da gelişiyor. Sosyal sorumluluk çalışmasını tamamen gönüllülük temelinde yürüten Tüzel, boya ve fırça temin etmesi durumunda kentin tüm mahallelerini ziyaret etmek istediğini söylüyor. Kentin kenar semtleri ile zengin semtleri arasındaki derin uçurumu, bu tür dokunuşlarla ortadan kaldırarak, bu semtlerde oturan vatandaşlara moral ve motivasyon vermek istediğini belirten Tüzel, çalışmasına destek vermek isteyenlerin 0 (507) 054 89 82 numaralı hattan kendisine ulaşabileceğini söyledi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete