ESNAF HABERLERİ

Fırıncı maliyetten, vatandaş fiyatlardan dertli

Batman'da fırıncılar ekmeğe gelen zammı, artan maliyetlerin karşısında az buldu. Esnaf, özellikle yaz aylarında ekmek satışlarının azaldığından şikayet ederken, vatandaşlar ise gelen zamlardan dolayı dert yakındı.

Fırıncı maliyetten, vatandaş fiyatlardan dertli
02-07-2023 13:25
02-07-2023 13:26
Google News

Ekmeğin ham maddesi olan una son yıllarda zam gelmesine tepki gösteren fırıncı esnafı, un fiyatlarına müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.  15 yıldır fırın işleten İlham Okan, “Un fiyatları uçmuş vaziyette ama ekmek satış fiyatları düşük kalıyor. Şu anki fiyatlar maliyetimizi kesinlikle karşılamıyor” dedi.

“İNSANLAR EKMEĞİNDEN DE KISMAK ZORUNDA KALDI”

Gelen zamlardan dolayı satışların azaldığını belirten esnaf “Şu an un fiyatları 550 lira civarında.  Tahıl bayağı bir zamlı şu an. Satışlar geçtiğimiz yıllara göre çok durgun. Her şey zamlı olunca artık insanlar beş tane alıyordu şimdi üç tane alıyor. İnsanlar ekmeğinden de kısmak zorunda kaldı. Giderlerimi şu an da çok zor karşılıyorum. Aldığımız un fiyatına göre ekmeğin tanesi 5 liradan olursa anca karşılarız. Şu an 4 liraya satıyoruz ama inan ki neredeyse karşılamıyor” ifadelerini kullandı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?