HALKIN SESİ

FIRSAT VERİLİNCE OLUYOR

FIRSAT VERİLİNCE OLUYOR

FIRSAT VERİLİNCE OLUYOR
09-12-2019 17:12
Google News

Kimsenin şak şak’lığını yapmıyoruz.
Kimseye de reklam yapmıyoruz.
Batman’a ve Batman’ın ekonomisine katkı sağlayacak her kim olursa olsun alkışlayacağız ve takdir edeceğiz.
Yeri geldiğinde de eleştireceğiz.
10 Aralık’ta 65. yıldönümünü kutlayacak olan Türkiye Petrolleri A.O’nun yönetiminden bahsedeceğiz. 
Günümüze kadar petrol şirketine yöneticilik yapan Bölge Müdürlerinden hafızada kalan tek isim Rahmetli Mehmet Yamaç oldu. 
Çünkü o zamanın şartları, imkânı ve sınırsız harcama limiti ile ona tanınan yetki çerçevesinde yapılması gereken çalışmalarda bulunmuştur kendisi.
 Kayda değer eser ve çalışmalarıyla, sonradan görev yapan Bölge Müdürleriyle kıyaslanmıştır. 
Yıldönümü münasebetiyle şimdi Bölgemizi iyi tanıyan ve içimizden biri olan, Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı sahalarında çalışan Mustafa Demir de görevi devir aldığı tarihten itibaren yaptığı çalışmalarla, Bölgemizden birine fırsat verildiğinde başarılmayacak bir iş ve görevin olmayacağını kanıtlamıştır.
 Genç yöneticimizin, ekibiyle birlikte yaptığı çalışmaları aktarmaya çalışacağım.
Uzun zamandır yakından izlediğim Mustafa Bey ve ekibinin çalışmaları Batman ekonomisi ve TPAO şirketi için kayda değer çalışmalardır.
Sayın Demir göreve başladığında TPİC’e devredilen sondaj ve diğer ünitelerde çalışan 350’ye yakın personel Üretim Müdürlüğü’nden başka bir yerde çalışamayacaklarını bildirmişti.
40’a yakın personel de itfaiye biriminden açığa çıkmıştı. 
400’e yakın pasif personelin aktif olarak çalışmalarını sağlayarak bu sorunu çözmesi, bana göre başarılı bir iştir.
Yine ülkemizin ihtiyacı olan petrol üretimini artırmak için gecesini gündüzüne katan ekibiyle birlikte 25.000 varillerde seyir eden günlük üretimi 30.000 varillere çıkarmaları, TPAO tarihinde bir rekordur. 
Bu üretim çalışmalarına, yeni bir arama kuyusunun da dâhil olmadığı kanısındayım.
Türkiye Petrolleri, şu anda aktif olarak çalışan 17 sondaj kulesine malzeme yetiştirmek, gelişmeleri yerinde izlemek,  sahadan sahaya işleri takip etmek ve petrol üretimini artırmak için bazı kuyularda asitle çatlatma projesi operasyonlarından sonuç alma yönünde uğraşlar veriyor.
Bu tür çabalar, özveri gerektiren büyük bir enerji performansı ile olur. 
Ayrıca Batman Özel İdaresine 4150 ton hibe asfalt temin edilmesinde yardımlarını esirgemeyen ve Batman Bölge Müdürlüğüne desteklerini sağlayan Sayın Melih Han Bilgin beyin aksiyonu, çalışma azmini artırıyor.
Zaten Mustafa Demir de yapılan çalışmaların bir ekip işi olduğunu, kimsenin tek başına bu kadar işi gerçekleştiremeyeceğini sık sık dile getirirken, çalışanların emeği ve öz verileriyle başlarında bir yönetici olarak bu faaliyetlerin hep beraber yürütüldüğünü vurgulamaktadır. 
Geçmiş yıllarda işçilerin arasında kazan gibi kaynayan dedikodunun yerine şimdi ise işlerini özveriyle yapan, mutlulukları gözlerinden okunan ve davranışlarıyla kendini gösteren bir işçi profili öne çıkmaktadır. 
Zaman zaman Bölgeyi ziyaret eden Genel Müdürlüğün de istatiksel veriler ve sunumlar karşısında işçiyi takdir ettiklerini en iyi bilenlerdenim. 
Mustafa Bey ve ekibinin bu enerjik çalışmalarını kıskanıp baltalamak için dedikodu yapacak birkaç kişi mutlaka olacaktır.  
Bunlara aldırmadan emeklerin karşılığını almaları, üretim artışını sürdürebilme yolunda bu yılın hedeflerine ilerlemeleri temennisiyle TPAO yönetici ve çalışanlarının 65. yıldönümünü kutluyor, başarılar diliyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?