SİYASET

“Fırsatçılara fırsat vermemek gerekiyor”

Gazze Şeridi'ne yönelik katliam ve soykırımının ardından başlatılan boykotun birileri tarafından fırsata dönüştürüldüğünü belirten Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı “Kimse milletin duygularını istismar etmeye kalkmasın” dedi.

“Fırsatçılara fırsat vermemek gerekiyor”
16-11-2023 13:45
16-11-2023 13:40
BATMAN
Google News

Ramanlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon ve hayat pahalılığının dar ve sabit gelirliler için kriz, birileri için ise fırsata dönüştüğünü belirten Ramanlı “Elbette yüksek enflasyon, maliyet artışlarını beraberinde getiriyor. Bu maliyet artışları da hayat pahalılığı olarak hepimize yansıyor. Fiyat istikrarsızlığının devamı elbette ki ülkemiz açısından da sürdürülebilir bir durum değildir. Elbette krizi fırsata dönüştüren kötü niyetlilerin bu yaptıkları kadar, kötü niyetlilerin uygulamış oldukları fiyat politikasına karşı hükümetin caydırıcı tedbirler alamamış olması da dikkatlerden kaçmıyor. Bu konuda krizi fırsata dönüştürenler kadar, bu fırsatçılara göz açtırmaması gereken ekonomi yönetiminin gerekli tedbirleri almamış olması da maalesef dikkatlere sunulması gereken bir husustur” dedi.

FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEMEK GEREKİYOR

Değerleme oranları üzerinden yapılan artışların da fahiş fiyat kapsamına girdiğini belirten Ramanlı “Yeniden değerleme oranları ÜFE fiyatları esas alınarak belirleniyor. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu oranları düşürme yetkisi var. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bu yetkisini kullanmasını talep ediyoruz. Zira kamudaki vergilerin, harçların ve cezaların yüksek miktarda artırılması bu fırsatçılara da aynı zamanda bir kapı aralamaktadır. Bu fırsatı da fırsatçılara vermemek gerekiyor. Fırsatçılar demişken son zamanlarda siyonist çetenin barbar saldırılarına karşı ülkemizde, kamuoyunda çok ciddi bir uyanış meydana geldi. Her kesimde çok ciddi bir duyarlılık var. Siyonistlerin doğrudan ve dolaylı destekçisi olan firmalara, ürünlere karşı bir boykot çağrısı var ve bu boykot giderek büyüyor. Bir yandan bu boykotu büyütmeye çalışırken bizler, yerli olduğu için muadil ürünlere yönelen vatandaşlar için de yine fırsatçılar açısından bir alan açılmış oluyor. Zira muadil ürünlerde de gözle görülür fahiş artışların meydana geldiğini hep beraber müşahede ediyoruz. Kimse toplum vicdanının üzerinden prim sağlamaya çalışmasın” dedi. (Hüda Par Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete