YAŞAM

Fıstık üreticileri, sorunları görüştü

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş ev sahipliğinde Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan ve Şırnak Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Halit Güngen, fıstık üreticilerinin artan sorunlarını dile getirmek üzere basın açıklaması düzenledi.

Fıstık üreticileri, sorunları görüştü
01-08-2022 15:09
01-08-2022 15:12
BATMAN
Google News

KURAKLIĞIN ETKİSİYLE ÜRETİM AZALDI

Basın açıklamasını okuyan Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, son yıllarda bölgede dikim alanı ciddi şekilde artış gösteren fıstıkçılığın önemli bir gelir kaynağı olmasına rağmen, geçen yıl yaşanan kuraklığın etkisi ve kışın son günlerinde yaşanan don olayına bağlı olarak fıstık üretimini ciddi oranda azaldığını söyledi. Verimin düşük olmasının üreticileri zor durumda bırakacağını ifade eden Akdaş, Fıstık Üretici Birlikleri Başkanları ürünü satarken fiyatların oluşmasının beklenmesi gerektiğini, gerektiğinde üretici birliklerine her zaman danışılabileceğini dile getirdi. Üretici Birlikleri Başkanları, belirli kesimler tarafından basın yayın organlarında çıkan haberlerin, fıstık üreticilerini ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini dile getirdi.

“RAPOR HAZIRLIYORUZ”

Ülkemizde ve dünyada yaşanan global fiyat artışlarının fıstık üretici maliyetlerinde ciddi bir yükselişe sebep olduğunu dile getiren üretici birlikleri başkanları, Cumhurbaşkanı ve Tarım Bakanına iletilmek üzere rapor hazırlığı içinde olduklarını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete