Fıstıklar aşılanıyor

Batman'ın Beşiri İlçesi’ne bağlı Ayrancı Köyü’nde düzenlenen fıstık çöğürü aşılama programına Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdürü Nurettin Kiyas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Tarım Danışmanları, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

Fıstıklar aşılanıyor
22-06-2018 18:09
Google News

“100 BİN ADET FISTIK AŞILANACAK”

Kiyas “İlimizde fıstık verim kayıpları oluşmaması için Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü ile yapılan ortak çalışmalar sonucu Batman'a fıstık dölleyici çeşitleri getirildiği proje kapsamında, Beşiri’de 26 bin adet, Kozluk’ta 26 bin adet, Gercüş’te 26 bin adet, Sason’da 10 bin adet, Hasankeyf’te 4 bin adet, merkezde 8 bin adet olmak üzere, 100 bin adet göz 2–5 yaş arası fıstık çöğürleri aşılanacak. Batman'da son yıllarda 60 bin dekar fıstık dikili alanlar oluştu. Bu alanların yaklaşık 40 bin dekarı son 5 yılda kuruldu” dedi.

FISTIK BAHÇELERİNDE DÖLLEME SORUNU VAR

Kiyas “Fıstık bahçelerinde, fıstık ağaçlarının erkek ve dişileri arasında dölleme problemi mevcut. Bu sorunun oluşmaması için özellikle erkek damızlık parsellerin kurulması ve bütün bahçelerimizde de ilimize uyumlu erkek çeşitlerinin kurulması gerektiğini düşündük. İl Özel İdaresine 100 bin adet fıstık çöğürü aşılaması projesini sunduk. Projemiz, uygun görüldü. Şu anda Batman ve bütün köylerinde 100 bin adet fıstık çöğürü aşılaması projemiz uygulamaya konuldu” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete