EĞİTİM

FITIKTA AĞRISIZ, AMELİYATSIZ TEDAVİ DÖNEMİ…

İnsanların yüzde 90’nının, hayatlarının bir döneminde bel ve boyun şikâyeti çektiklerini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Enver Sösuncu, Türkiye’de ilk kez Özel Batman Yaşam Hastanesinde kurulan Spine MED decompression sistem ile fıtık tedavisinde ağrısız-sızısız bir döneme geçildiğini kaydetti.

FITIKTA AĞRISIZ, AMELİYATSIZ TEDAVİ DÖNEMİ…
20-08-2017 14:14
Google News

TÜRKİYE’DE İLK DEFA BATMAN YAŞAM HASTANESİ’NDE

Türkiye’de ilk defa Batman Yaşam Hastanesi’nde kurulan Spine MED decompression sistem ile artık ağrısız ve ameliyatsız bel ve boyun fıtığının tedavisine başlandı. Op. Dr. Sösuncu,  Spine MED decompression sistemi hakkında merak edilenlere açıklık getirdi.

“OBEZİTE, BEL FITIĞINI TETİKLİYOR”

Obezitenin, bel fıtığında önemli bir etken olduğunu dile getiren Op. Dr. Sösuncu, “Aşırı kiloluluk bel fıtığının en sık nedenidir. Vücudumuzun ağırlığını omurgamız taşır. Omurganın esnekliğini sağlayan ve bir tür destek yastığı olarak görev gören disklerin aşırı baskıya maruz kalması, deforme olmasına ve şeklinin bozulmasına yol açar. Normal şeklini kaybederek dışarıya doğru kabaran, fıtıklaşan disk, baskı yaptığı sinirin fonksiyonlarını etkileyerek değişik belirti ve bulgulara neden olur” dedi.

“HAREKETSİZLİK FITIĞA NEDEN OLUYOR”

Vücut yükünün, sadece omurgalar tarafından taşınmadığını, omurga boyunca uzanan tüm boyun, sırt ve bel kasları, karın kaslarının da fonksiyonu olduğunu ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Enver SösuncuHareketsiz yaşam, düzenli egzersiz yapmama gibi durumlarda kaslar yeterince güçlü olmadığından, kasların taşıması gereken vücut ağırlığı da omurganın üzerine ek yük getirir. Bu yük, disklerin üzerine binerek fıtıklaşmalarına neden olur” dedi.

“DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR SAKAT BIRAKABİLİR”

Tedavinin bir hekim gözetiminde yapılması gerektiğini dile getiren Op. Dr. Sösuncu, “Omurgalar arasındaki disklerin dışarıya doğru taşması ve bu bölgede bulunan sinirlerin ve omuriliğin sıkışması ile nükseden bel fıtığı tedavilerinde, doğru hastalara, doğru teşhis ve doğru tedavi uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Ancak halk arasında sıkça karşılaşılan bel fıtığı vakaları kulaktan dolma bilgileri de beraberinde getirmekte ve yanlış yönlendirmelere neden olabilmektedir. Hekime danışılmadan elde edilmiş yanlış bilgiler, vücutta kalıcı hasarlar oluşmasına neden olabilmektedir” şeklinde konuştu.

“YENİ CİHAZ İLE TEDAVİ DAHA KOLAY”

Op. Dr. Sösuncu, Spine MED decompression sistem ile fıtık tedavisinin artık daha kolay olduğunu belirterek “Bu cihazımızla 20 seanslık bir tedavi modumuz var. Her seansımız 30 dakika sürüyor. İl dışından gelen hastalar için az zaman kaybı olsun diye günde 2 seans uygulayabiliyoruz. Hastanın durumuna göre 20 seansın üzerine de çıkılabiliyor” dedi.

“YÜZDE 90 BAŞARILI SONUÇ VERİYOR”

Makinanın çalışma modu hakkında bilgi veren HekimimizMakinan çalışma modu, germe ve çekme şeklinde oluşmaktadır. Hafif germe çekme şeklinde olan negatif basınç uygulayarak orda ki fıtığı geri çekmeye çalışıyor. Bu tabi çok patlamış fıtıklarda ameliyat gereken fıtıklarda çok etki yaratacağını beklemiyoruz. Daha çok ameliyat ve tam yerinden çıkmamış patlamamış fıtıklar için uygun bir cihazdır. Bu cihazın Avrupa’da ki başarısı yüzde 80 ile yüzde 90 oranında bir başarı sağlamış durumda. Cihazı yeni hastanemize getirmemize rağmen fıtık rahatsızı bulunan vatandaşlarımız cihaza yoğun rağbet göstermektedirler. Şuan da 15–16 hastamız seanslara başlamış durumdadırlar. Şuanda nerdeyse seanslarımız dolmuş duruma geldi” dedi.

“6 SEANSTA AĞRILARIM YÜZDE 50 AZALDI”

14 yıldır fıtık ağrısı çektiğini belirten hastalardan Ekrem Vergili14 yıldır bel ağrısı yaşıyordum. Yaşam Hastanesinde ameliyatsız bel ve boyun ağrılarını tedavi eden bir aletin faaliyete geçtiğini gazetelerden okudum. Bu yeni aleti internet ortamından araştırmaya başladım. Türkiye’de ilk defa Yaşam Hastanesinde böyle bir aletin olması ve bu aleti ilk defa Batmanlıların kullanabilecek olmaları beni oldukça heyecanlandırdı. Spine MED decompression sistem adı verilen bu aletle 6’ncı sayansımı gerçekleştirdim. İlk seanstan bu yana oldukça olumlu sonuç almaya başladım ağrılarımda yüzde 50’ye varan azalma meydana geldi. Doktorumuzun da verdiği direktiflerle inşallah 14 seanstan sonra 14 yıldır çektiğim bu ağrılardan kurtulmuş olacağım” dedi. (NECDET ÇAKIR)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete