YAŞAM

Fiyatlar arttı, sebze fidesi satışları patladı

Batman’da bahar aylarının gelmesiyle birlikte sebze ekimine başlanırken, artan sebze fiyatları fide satışlarını artırdığı kaydedildi.

Fiyatlar arttı, sebze fidesi satışları patladı
15-04-2024 15:11
15-04-2024 15:13
BATMAN
Google News

Batman’da bahar aylarının gelmesiyle birlikte sebze fideleri de görücüye çıktı.  Vatandaşlar, stres atmak ve boş zamanlarını değerlendirmek için balkon ve bahçelerinde sebze yetiştirmeye yöneldi. Artan fiyatlar yüzünden vatandaşların sebze yetiştiriciliğine başlaması ise fide satışlarını ikiye katladı. Bahçesine veya saksıya fideleri dikecek olan vatandaşlar, ziraatçılara ve pazar yerlerine akın ediyor. Tezgâhlarda yerini alan fideler görsel şölen oluşturarak vatandaşların ilgisini de çekiyor.

VATANDAŞLAR SEBZE ALMAK YERİNE SEBZE YETİŞTİRMEYE BAŞLADI

Artan fiyatlardan dolayı vatandaşların kendi bahçelerinde dikim yaptıklarını belirten esnaf “Yöremizde yoğun bir şekilde sebze fidesi dikimi yapılıyor. Bunun için domatesten karpuza kadar birçok çeşit fidenin satışını yapıyoruz. Fideler tarlalara dikildiği gibi, çok sayıda vatandaş evlerinin bahçelerine de dikiyor. Saksılara bile sebze fidesi diken var. Herkes bir şeyler alıp dikiyor. Onun için fide satışları arttı. Bu dönemde insanlar gıdanın farkına vardı” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete