EĞİTİM

“FİZİKSEL PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İLAÇ DEĞİLDİR”

İngiltere ve Amerika’ya has olduğu ifade edilen “Manuel Terapi” tedavi yöntemi, Batman’da da uygulanıyor.

“FİZİKSEL PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İLAÇ DEĞİLDİR”
28-11-2016 23:21
Google News

Uzun yıllar fizyoterapi eğitimi alan Fizyoterapist Musab Deniz, açtığı tedavi merkezinde Manuel Tedavi (Elle Tedavi) ile hastaları iyileştiriyor. Güneydoğu’nun tek manuel terapi merkezine şuana kadar yaklaşık 500 kişi müracaat etti ve yüzde 70 oranında olumlu sonuç alındı. Gap Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, Babil Plaza Kat:1 No:1 ‘de bulunan FizyoLife’de omurga, omuz, dirsek, el bileği, diz, kalça, ayak bileği, ve baş gibi bir çok organ bozukluğunun tedavisi yapılıyor.

“İNGİLTERE VE AMERİKA’YA DAYANAN BİR TEDAVİ YÖNTEMİ”

Fizyoterapist Musab Deniz, manuel tedavi (elle tedavinin) temel olarak İngiltere ve Amerika’ya dayanan bir tedavi yöntemi olduğunu ifade ederek “Daha çok o tarz yerlerde kullanılıyor. Manuel terapi İngilizlerin kullandığı bir yöntem. Vücuttaki sinir sıkışması dediğimiz olay var. Biz bu sorunu gideriyoruz” dedi.

“BOYUN TUTULMASI DEYİP GEÇMEYİN FELCE NEDEN OLUR”

Boyun tutulmasının 1 ve 2 seansta giderdiklerini anlatan Deniz “Boyun tutulması deyip geçmeyin felce neden olur. Cerrahinin sonuç alamadığı hastalarda biz sonuç aldık. Biz en ağır omuz hastalarda bile olumlu sonuç aldık. Donuk omuz dediğimiz bir durum var. Biz buna bile çözüm bulduk. İlaçla bu hastanın tedavi süresi 2 yıldır. Donuk omuz sorunu yaşayan bir hastada biz 20 günde sonuç aldık. Yaklaşık 2 yılda 500 hastaya baktık. Bu hastalarda yüzde 70 oranında başarı elde ettik. Bazen bizi bile şaşırtan hastalar oldu. Çok hızlı sonuç aldığımız hastalar oldu. Tedaviye çok acil cevap veren oldu” şeklinde konuştu.

“SPORCULAR, 3 HAFTA İÇİNDE YEŞİL SAHALARA DÖNEBİLİYOR”

Bel düşmesinin önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Deniz “Cerrahide çok ağır bir tedavi süreci var. Cerrahide kişiye yönelik yapılan tedavide kişinin hayatı zorlaşıyor. Bizde ise kişi rahat bir şekilde tedavi oluyor. Bize çok sayıda sporcu geliyor. Bağ yırtılması gibi şikâyetlerle. Bu sporcularda ise sahaya dönüş sürelerini kısaltıyoruz. Bir oyuncu 3 ay sahalardan uzak kalıyorsa bizim tedavimiz sonucu 3 hafta içinde antrenmanlara başlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“BEL, BOYUN VE DİZ AĞRILARI YOĞUN YAŞANIYOR”

Batmanlıların daha çok bel, boyun ve diz ağrıları şikâyetinde bulunduğunu vurgulayan Deniz “Bunun sebebi ise hantal bir vücut yapısına sahibiz. Vücut hareket üzerine dizayn edilmiş. Biz hareket etmeyen spor yapmayan bir millet olduğumuz için dolayısıyla kilo alma durumu söz konusu oluyor. Gelen hastalarda yaş aralığı yok. 20 yaşında hastamız da var 80 yalında hastamız da var. Bize hiç yürüyemeyen çocuk geldi. Bir çocuğun yürüyebilmesi için ben omurgasına da bakarım. Normalde kimse çocuğun omurgasına bakmaz. Kas gücü ile ilgilenirler. Ama biz sinirle ilgileniyoruz. Çünkü fizyolojisine göre davranıyorum” ifadelerini kullandı.

“NÖROLOJİK VAKALARDA DA ÇOK İYİ SONUÇ ALIYORUZ”

Deniz, sağlık sorunları ile ilgili bilgi vererek “Vakanın süresi uzadıkça ortaya çıkan sorun fazla olur. Bir boyun hastası bana boyun hastasıymış gibi geliyor. Aslında uzun yıllar yaşanan kas sıkışması sonucu meydana gelen bir durumdur. Biz baş ağrısı migren gibi durumlarda da yardımcı oluyoruz. Omurgadaki yamukluğu biz düzetiyoruz. Bunun teknikleri var. Bizim çok hareket etmemiz lazım. Spor alışkanlığımızın olması lazım. Sağlıklı yaşam için beslenme çok önemli. Buna dikkat etmek lazım. Biz nörolojik vakalarda da çok iyi sonuç alıyoruz. Bizim bir hastamız vardı 2 yıl boyunca dışarı çıkmamış biri hasta. 3 ay tedavi ettik. Bu hasta dışarı çıkabilir duruma geldi. Halen tedavi süresi devam ediyor” dedi.

“ÜCRETSİZ MUAYENE HİZMETİ VERİYORUZ”

Ücretsiz muayene hizmeti sunduklarını aktaran Fizyoterapist Musab Deniz “Batman’daki insanlar bizim burada verdiğimiz tedavi hizmetinin farkına varmasını istiyoruz. Bu sorunlar için İstanbul’a ve Ankara’ya gitmelerine gerek yok. Bel ağrısı, sırt ağrısı başka yerlere gitmenize gerek kalmaz. Artık bu işi burada yapıyoruz. Ve dünya standartlarına uygun yapıyoruz. Ücretsiz muayene yapıyoruz. Tedavilerimiz tamamen doğal. Fiziksel problemlerin çözümü ilaç değildir. Bunun çözümü hareket ve doğru bir tedavidir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete