SPOR

FLOOR CURLİNG SPORU BATMAN’DA

Batman Belediyesi, curling sporunun yaygınlaştırmak için kolları sıvadı.

FLOOR CURLİNG SPORU BATMAN’DA
07-10-2018 20:12
Google News

Curling sporunda altyapı ve tesis yapılaşmasından önce sporculara floor curling becerisi kazandırılması için ilk adım atıldı. Çalışma, Belediye, Türkiye Curling Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğünce ortak yürütülecek. 

Batman Belediye Başkan Yardımcısı ve Batman Belediye Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. H. Murat Şahin, Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Dr. Kenan Şebin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile Gençlik ve Spor Müdürü Halil Eren, Floor Curling Sporunun tanıtımı için Batman Belediyesi koridorunda ilk atış denemelerini yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Şahin, 3 adet floor curling malzemesinin, kurumlara tahsis edildiğini belirtti. Şahin, 1955 Batman Belediye Spor Kulübüne bağlı curling sporunda Türkiye Curling Federasyonu bünyesinde 2. Ligde kız ve erkek takımının mücadele ettiğini kaydetti.

CURLİNG NEDİR?

Curling, 42 metre boyu, 4,3 metre eni olan buzdan bir pist (rink) üzerinde oynanan bir olimpik takım oyunudur. Buz üzerine disk şeklinde iç içe çizilmiş üç halka hedefi, evi oluşturur. Pistin iki ucunda olan 3,66 m çapındaki evin; oyun hattı, hogdan uzaklığı 6,4 m, birbirlerinde uzaklığı 34,7 m.'dir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?