GÜNDEM

Folklor ekipleri destek bekliyor

Batman’da Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yapmış olduğu kulüpler arası halk oyunları yarışmasında kategorisinde il şampiyonu olan 6 folklor ekibi, Vali ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin’den destek bekliyor.

Folklor ekipleri destek bekliyor
06-05-2022 14:30
06-05-2022 14:31
BATMAN
Google News

6 folklor ekibi Batman’ı 27-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Elâzığ ilinde yapılacak olan Bölge yarışmalarında Batman’ı temsil edecekler.  

Her folklor ekibinin 22 kişilik kafilelerinin olduğunu belirten kulüp yetkilileri; “Her ekibimizde yaklaşık 22 kişi var. 6 ekimizin toplamı ise 132 kişidir. Her yıl Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in desteğiyle grup ve final yarışmalarına gidiyoruz. Eğer Sayın valimizin desteği olmazsa yarışmaya gitmemiz söz konusu bile olamaz. Çünkü öyle bir imkânımız yok. Kültürümüzü ve halk oyunlarını yaşatma çabamızdan başka bir gayemiz olamaz. Her alana duyarlı olan Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Hulusi Şahin’den destek bekliyoruz. Bölge yarışmalarında Türkiye finallerine yükselecek ekiplerimiz var. Bunun için ciddi anlamda ekiplerimiz destek bekliyor. Sayın valimizin gençlerimizin bu ricasını kırmamasını istiyoruz.” diye konuştular.  (Adnan Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?