GÜNDEM

"FORMALİTE SEÇİMİ TANIMIYORUZ"

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, BARO toplantı salonunda yapılan Kent Konseyi Genel Kurulunun, kentin dinamiklerini temsil etmediğini ve belirli kişiler üzerinde çizilen bir senaryo olduğunu ileri sürdü.

"FORMALİTE SEÇİMİ TANIMIYORUZ"
09-08-2020 16:41
Google News


Bir kısım siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve kurumun davet edildiğini belirten Başkan Çelik “Mevcut Kent Konseyi, bu halkın yüzde 90’ını temsil etmiyor. Genel Kurul, yüzde 10 gibi komik bir temsiliyetle oldu, bittiye getirildi. Bu, halkımıza yapılan bir hakarettir. Sayın Valimiz, kentin dinamiklerini davet etmeliydi. Mecliste vekili olan bazı siyasi partiler davet edilmedi. 10 dakikada olağanüstü Genel Kurul yapılarak dünyada bir rekor kırıldı. Formalite genel kurulu tanımıyoruz” dedi.

HİZMETLERİN TAKİPÇİSİYİZ

Her şeye rağmen yeni yönetimi tebrik edip başarırlar dileyen Çelik “500 yataklı Yeni Devlet Hastanesi Projesi, İluh Deresi Islah Projesi, Batman Çayı Islah Projesi, Üniversitede Hukuk, Tıp, Eczacılık Bölümlerinin açılması taleplerinin takipçisi olacağız. Kentin lobisinin güçlü olması için başkalarının değil, Batman Halkının hizmetinde olmaları lazım. Kent Konseyinin kuruluş amacı, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek olmalıdır. Batmanlılık bilincinden yoksun olanlar ve yıllardır şehre değer katamayanlar nasıl olur da, Batman Halkından önemli elzem kararları verecek bir yapıda olmaya çalışırlar? Merkezi yönetim ayrımcılık yapmadan Kent Konseyinde olması gereken temsilcilerin tümünü yapılacak seçime davet etmeli ve bir seçim olacaksa 15 gün öncesinden gazetede ya da tebliğ yoluyla iletişim araçlarıyla kamuoyuna duyurmalıdır. Ne zaman ki ayrımcılık yapmadan, adil davranarak, herkese eşit mesafede olduğunuzda ve ötekileştirme yapmadan Batmanlılık Bilinciyle Hareket etmeye başlarsanız o zaman Kent Konseyi olarak kentimize ve Batmanımıza sahip çıkabilir, ileriye taşıyacak adımlar atabilirsiniz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete