YAŞAM

FotoMaraton’da final heyecanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fotoğraf Organizasyonları (FOTON) Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve Dicle Elektrik’in ana sponsoru olduğu FotoMaraton’da dereceye girenler belirlendi.

FotoMaraton’da final heyecanı
21-10-2023 10:43
21-10-2023 10:44
Google News

Dicle Elektrik’e ait konferans salonunda gerçekleşen törende dereceye giren yarışmacılar açıklanırken gazeteci Coşkun Aral ile fotoğraf severler bir araya geldi.

Dicle Elektrik fotoğraf severlerin buluştuğu ulusal bir programa ev sahipliği yaptı. Ana sponsoru olduğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) iş birliğiyle gerçekleştirilen 2. FotoMaraton Diyarbakır etkinliğinin sonuçları belli oldu. Gerçekleştirilen ödül töreninde gazeteci Coşkun Aral, Orta Doğu konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

GAZETECİ COŞKUN ARAL’IN SÖYLEŞİSİ İLGİ GÖRDÜ

FotoMaraton Diyarbakır etkinliği kapsamında yoğun ilgi gören programlardan biri de Coşkun Aral söyleşisi oldu. Aral, Dicle Elektrik’in fotoğraf sanatına sunduğu katkıdan övgüyle söz ederken Dicle Elektrik dışındaki diğer şirketlerin de bu tür etkinliklere katkı sunması gerektiğine dikkat çekti. Aral,  Ortadoğu’da geçmiş yıllarda fotoğraf karelerine yansıyan ve TIME dâhil dünyaca ünlü bazı dergilere kapak olan fotoğraflarının öyküsünü anlattı.

Toplam 210.000 TL para ödülü verilecek

Söyleşinin ardından gazeteci ve fotoğraf sanatçıları Ali Aşılı, İskan Altın, Murat Gür, Nevzat Bingöl ve Prof. Dr. Ozan Bilgiseren’den oluşan jüri üyelerinin seçtiği FotoMaraton Diyarbakır’ın dereceye giren fotoğrafları ve bu fotoğrafları çeken sanatçılar açıklandı. Programda yarışmanın birincilerine 20’şer, ikincilerine 10’ar ve üçüncülerine ise 5’er bin lira olmak üzere toplam 210 bin TL ödül verileceği bildirildi.(Dicle Elektrik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete